Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jager teten

Suzann Pettersen (22) storspiller i sitt aller første US Open. I går kveld imponerte hun igjen, og er inne blant de ti beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens runde på to under par på en særdeles vanskelig bane i Oregon, lå hun på en delt 8. plass, noe som er et kjempeavansement i forhold til 26. plassen etter fredagsrunden. Da Dagbladet gikk i trykken i natt, hadde hun fortsatt 8. plassen, men flere spillere var fremdeles i aksjon.

Suzann vil uansett være med i teten når den endelige resultatlista til kvinnenes US Open legges fram i dag. Målet om topp-10-plassering skulle være i boks. Spiller hun opp mot sitt beste, er nesten alt mulig.

Gikk med Sörenstam

Bortsett fra de fire millionene i førstepremie. Det er bare 18 hull igjen å spille, og jentene som ligger foran Suzann, har vært ute ei sommernatt før. Spesielt gjelder det den svenske verdenseneren Annika Sörenstam, som Suzann gikk i par med i går. Etter en svak start på turneringen, leverte Sörenstam i går en knallrunde på 67 slag, fire under banens par, og spilte seg opp fra 23. til 3. plass med 2 under par totalt.

Det er mer enn urealistisk å tro at Sörenstam sprekker og slipper Suzann forbi seg på lista.

Banen i North Plains, Oregon er vanskelig og i begynnelsen var Suzann redd for å feile. Men etter hvert har hun blitt venn med de superraske greenene, og da sitter puten også.

- Gjennom de fire rundene må par være min beste venn, sa Suzann til Dagbladet før US Open startet.

Det beviste hun både i går og i forgårs.

Imponerte

For etter en trøblete første runde, der hun brukte hele 76 slag på den vanskelige 71-banen, gjennomførte hun en glitrende 69-runde fredag (to under par). Hun startet variabelt i går med to bogeys og en birdie på de ni første hullene.

Men så begynte Oslo-jenta å imponere noe voldsomt. Tre birdies på de ni siste hullene ga nok en 69-runde, og hun kunne med lange steg klatre oppover resultatlista.

Suzann Pettersen var i natt ett slag over par totalt. Da Pettersen var ferdig ved 23-tida, hadde amerikanske Hilary Lunke overtatt ledelsen med fire slag under par. Angela Stanford (USA), fjorårsvinner Julie Inkster (USA) og Sörenstam fulgte nærmest Lunke.

IMPONERER: Suzann Pettersen har muligheten til en topp-plassering i verdens gjeveste golfturnering, US Open.