Jages av 360 jenter!

STOCKHOLM (Dagbladet): Erik Aalde (24) tok'n helt ut. Da startskuddet gikk i kvinneklassen i orienteringsløpet «Tiomila», kastet trønderen sin lange grønne frakk. Jaget av 360 topptrente kvinner forvandlet han starten til sin egen private sjarmør-etappe.

Idet startskuddet i kvinneklassen i orienteringsklassikeren «Tiomila» gikk i den lille byen Haninge noen mil sør for Stockholm, handlet Erik Aalde.

Løpskåt

Til full jubel fra noen av lagkameratene og lettere sjokkerte tilskuere, hoppet han over gjerdet og stormet inn foran de løpskåte kvinnene. I Adams drakt - bare iført et par brune sandaler - fikk den unge trønderen all oppmerksomhet.

- Jeg ville prøve hvordan det var å bli jaget av så mange kvinner på én gang, sa Erik Aalde til den svenske avisa Expressen etterpå.

Lett sprintende tok Trondheimsmannen førin gen. I om lag 500 meter lot han hemningene fare og nøt oppmerksomheten.
Nordmannen løp glisende mens han stadig kastet på hodet og tittet seg bak mot de jagende kvinnene.

Norsk fest

Aaldes private streaking-show dannet opptakten til en strålende norsk idrettsfest i Sverige.

Ikke nok med at Bækkelagsjentene må ha blitt inspirert av trønderen uten klær, og feiet konkurrentene til side. Noen timer seinere var det Halden Skiklubb som vant herrestafetten.
Erik Aalde var ikke særlig snakkesalig etter sitt livs stunt. Etter løpeturen ventet lagkameratene med frakken og kledde på ham.

- Jeg håper jeg ikke blir anmeldt for usømmelig opptreden, var det eneste Erik Aalde ville si til Expressen.

Det kan Aalde ta med ro. Verken kvinnene som løp eller tilskuerne ble særlig moralsk forarget. De fleste lo og ristet på hodet.

En av lagkameratene på universitetslaget kunne fortelle at det var en impulshandling.

Dagbladet forsøkte i går forgjeves å komme i kontakt med 24-åringen fra Trondheim. Han var da på vei hjem fra Stockholm til Trondheim, etter streaking-showet og startetappen på universitetslagets sjettelag.

SE PÅ MEG: Erik Aalde kastet klærne og la seg i tet foran 360 topptrente kvinner.