Sensasjonen Tatjana Sorina

Jaget av dårlig rykte

Den russiske sensasjonsjenta Tatjana Sorina har dessverre et stort problem.

MIDT I RUSSISK KAOS: Den russiske skisensasjonen Tatjana Sorina kunne knapt ha slått til på et dårligere tidspunkt. Nå bestemmer dommerne i CAS om Russland i det hele tatt skal få lov til å stille i ski-VM i februar på grunn av all svindelen. Da passer det kanskje ikke helt med en middels sprinter som plutselig følger Therese Johaug på distanse. Uansett ødelegger russernes rykte for Tatjanas prestasjon. FOTO: AP/Emmi Korhonen / Lehtikuva
MIDT I RUSSISK KAOS: Den russiske skisensasjonen Tatjana Sorina kunne knapt ha slått til på et dårligere tidspunkt. Nå bestemmer dommerne i CAS om Russland i det hele tatt skal få lov til å stille i ski-VM i februar på grunn av all svindelen. Da passer det kanskje ikke helt med en middels sprinter som plutselig følger Therese Johaug på distanse. Uansett ødelegger russernes rykte for Tatjanas prestasjon. FOTO: AP/Emmi Korhonen / Lehtikuva Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I DEN norskdominerte langrennssporten er det gøy med hver eneste utenlandsk overraskelse. Det gjelder absolutt Tatjana Sorina; den russiske 27-åringen som knapt noen i sporten hadde hørt om, men som likevel plutselig fløy nesten like fort gjennom løypa som Therese Johaug.

Tatjana ble det store navnet under verdenscupstarten i Ruka. Husk at det like gjerne kunne vært vår egen Michael Gunnulfsen. Da ville ingen ha gjort noe annet enn å heie fram enda en av de sensasjonene som gjør all toppidrett bedre.

Både Russland og Norge har så stor bredde i langrenn at det ikke er det minste rart at nye, ukjente storløpere overraskende dukker opp. Blir du god i langrenn i disse to landene, er du pr. definisjon også på topp i verden. Akkurat det er en sportslig selvfølge.

Men fordi Tatjana er russer, må hun nå i stedet forsvare seg også i hjemlige medier:

- Det er ingen hemmelighet. Jeg fødte, fikk overskudd, hvilte nok og savnet ski, forklarte hun til russisk presse om den kjappe veien fra en tilfeldig plass på det russiske landslaget, via fødestua rett til verdenstoppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer