Jaget av hund - løp inn til VM-bronse

- Tøft løp, sier Anders Nordberg.

Endelig var Anders Nordberg (29) tilbake på seierspallen. Men skabbete løshunder i Kiev holdt på å ødelegge bronseløpet for nordmannen i orienterings-VM torsdag.

– Jeg hadde en (hund) etter meg en stund, men den ga seg heldigvis da jeg fikk følge av en konkurrent. Da ble vi to mot en, og det skjønte den og stakk av, sa Nordberg til NTB etter medaljeløpet.

Verre gikk det med finnen Mats Haldin. Halden-løperen skal ha vært på stø bronsekurs da flere hunder fikk los på ham og bokstavelig talt jaget finnen ut av medaljestriden.

Han endte 16 sekunder bak Anders Nordberg.

– Det visste jeg ikke om. Utrolig synd for ham om noe slikt ble avgjørende, kommenterte Nordberg rett etter målgang.

Bronsekopi

Gradestokken viste like i underkant av 40 varmegrader i de ukrainske skoger. Heten slo ut flere løpere, deriblant magesyke Holger Hott og Audun Hultgreen Weltzien.

Men Nordberg holdt koken.

– Løpet var tøft både mentalt og fysisk, men jeg merker at formen er der. Jeg er veldig godt fornøyd etter nedturer i VM de siste to årene, slo 29-åringen fast.

Bækkelaget-løperen kopierte sin beste VM-plassering. Også i 2004 tok han bronse, men da på mellomdistanse. Han glapp tredjeplassen på mellomdistansen i VM onsdag med fattige 13 sekunder.

– Da gikk det stang ut. Nå fikk jeg til et stang inn-løp, mente Anders Nordberg.

To medaljer

Han sørget for Norges annen medalje i årets orienterings-VM. Onsdag ordnet Marianne Andersen Norges første VM-medalje med bronse på mellomdistanse.

Nordberg ble slått med over fire minutter av den sveitsiske gullvinneren Matthias Merz, som tok karrierens første VM-gull. Sølvet gikk til russiske Andreij Khramov, samme mann som vant bronse på distansen i fjor.

Holger Hott og Audun Hultgreen Weltzien måtte bryte løpet.

(NTB)

VM-BRONSE: Anders Nordberg løp inn til bronse i VM i Ukraina.