Jaget Gro ut av rommet før hun begynte å spy

Løke forteller om sykdommen, alle scoringene og klype-påstandene.

SYKT GOD: Heidi Løke kom tilbake fra sykdommen med et smell og ble Norges toppscorer med seks mål mot Ukrania. Foto: GORM KALLESTAD/REUTERS/SCANPIX
SYKT GOD: Heidi Løke kom tilbake fra sykdommen med et smell og ble Norges toppscorer med seks mål mot Ukrania. Foto: GORM KALLESTAD/REUTERS/SCANPIXVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Heidi Løke brukte ikke mange sekunder på å score, etter at hun kom på banen i 13-målsseieren mot Ukraina (32-19).

Og i løpet av 24 minutter og 22 sekunder puttet hun seks, skaffet to straffer og sørget for en motstanderutvisning. Vi snakker altså om dama som lå omgangssyk og isolert i to dager på hotellrommet.

- Det startet søndag morgen. Jeg lå på do og skjønte at jeg kom til å spy, så jeg ropte til Gro (Hammerseng) og sa at hun måtte komme seg ut, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Fikk mat på rommet Klartenkt tross sykdommen jaget hun altså romvenninnen ut, for å utsette henne minst mulig for smitte.

- Hvordan var dagene som isolert fra troppen?

- Det var ganske spesielt. Ola (Sand) og de andre i det medisinske teamet kom inn på rommet med med munnbind og hansker. Men det var deilig med room service, da. Jeg savnet det da jeg våknet i dag, sier Løke.

To dager på ramma og med hodet i ei bøtte tømmer deg for energi, men linjespilleren har spist godt og det så ut som hun var proppfull av spillelyst da hun entret parketten mot Ukraina.

- Jeg føler meg jo fem kilo lettere etter dette.

- Kjedelig å se på Også Kari Mette Johansen og Tine Stange ble slått ut av magevirus. Kari Mette var med igjen i dag, mens Tine må vente til i morgen.

Søndag kveld lå de på hvert sitt hotellrom og så Norge få juling av Sverige.

- Det var kjedelig å se den på tv. Vi sendte sms til hverandre under kampen og trodde det skulle snu, sier Løke.

Det snudde definitivt mot Ukraina, uten at Løke vil påta seg æren for det.

- Nei, det hadde ikke noe å si at jeg var med, sier hun beskjedent.

Toppscorer Men at hun er svært sentral for dette laget, går det ikke an å si noe imot. Hele angrepsspillet flyter bedre med trusselen Løke på linja.

Heidi er Norges toppscorer med 23 mål (bare to bom) og har skaffet seks straffer og sørget for åtte motstanderutvisninger i løpet av de fire kampene hun har spilt.

- Jeg er fornøyd med uttellingen min.

Sier kampens ener.

- Jeg klyper ikke Tidligere i dag plasserte danske Kamilla Kristensen den norske strekspilleren på førsteplass over spillere hun hater å møte.
 
- Jeg har alltid flere blåmerker etter en kamp mot Norge enn mot andre lag. Heidi Løke er ei lita bølle og bruker feige triks. Kanskje føler hun at hun er nødt til det på grunn av størrelsen. Hun kan godt finne på å klype, sa Kristensen til dansk TV 2.

Når Dagbladet konfronterer Løke med disse uttalelsene rister hun bare på hodet.

- Blir du irritert over sånt?

- Nei, for er det ikke sånn at på seg selv kjenner man andre. Litt juling må du regne med som strekspiller.

Men hun tilbakeviser at hun klyper.

- Du må tåle noen blåmerker, det har jeg alltid etter kampene. Men jeg klyper ikke. Kanskje det er klisteret på fingrene som gjør at de henger fast i drakta ...

PS! Norge møter Nederland i den siste kampen av mellomspillet i morgen. Uavgjort vil holde til en plass i semifinalen.

TILBAKEVISER KRITIKKEN: Heidi Løke mener at hun ikke er en grisespiller, slik Kamilla Kristensen påstår. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TILBAKEVISER KRITIKKEN: Heidi Løke mener at hun ikke er en grisespiller, slik Kamilla Kristensen påstår. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer