<strong>- TRAFF BJØRN I SKOGEN:</strong> College-løperen Rachel Smith. Foto: CASTLETON UNIVERSITY ATHLETIC COMMUNICATIONS
- TRAFF BJØRN I SKOGEN: College-løperen Rachel Smith. Foto: CASTLETON UNIVERSITY ATHLETIC COMMUNICATIONS Vis mer

Jaget opp i tre av bjørn

Tøff joggetur for Rachel Smith (19): - Jeg våkner skrikende om natta.

Publisert

Rachel Smith er et løps- og langrennstalent som bor utenfor delstaten New York i USA. Hun har nå delt en forbløffende historie fra en treningstur nylig.

Til Runner's World forteller 19-åringen at hun fikk seg en stor overraskelse da hun la ut på joggetur ved 19-tida en seinsommerkveld. Det var ute i skogen, uten mobilforhold, at hun skal ha møtt på to bjørnunger.

View this post on Instagram

xxtra bb

A post shared by Rachel Smith (@rachiesmithers) on

- Jeg tenkte ok, dette går fint, jeg snur tidlig. Det er fint, sier Smith til Runner's Wold, men sier hun hadde i bakhodet at mora kunne være i nærheten.

Og da hun snudde seg, forteller hun, så hun rett på binna, av typen svartbjørn.

Smith sier at hun begynte å rope, og prøvde å gjøre seg stor.

Hun løp av gårde, men hver gang hun snudde seg, sier Smith at hun kunne høre bjørnen hakk i hæl. Det begynte etter hvert også å bli mørkt, men Smith måtte bare fortsette å bevege seg.

FRYSER TIL: Det ble en bråstopp på joggeturen for denne kvinnen. Video: Storyful. Klipp: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg kunne ikke klatre opp i et hvilket som helst tre, for bjørner kan klatre. Jeg fant et v-formet tre, og brukte mindre trær rundt for å komme meg opp. Jeg ødela dem, og tenkte at bjørnen ikke kunne ta meg - hun var for stor, sier Smith.

Hun sier hun kastet flere klesplagg rundt for å prøve å skremme vekk bjørnen. 19-åringen vet ikke hvor lenge hun satt i treet, men sier batteriet gikk tom da klokka viste 21:47. Samtidig sank temperaturen.

- Jeg kunne ikke gråte, for jeg trengte vann. Jeg tisset på meg fordi jeg var så redd, og heldigvis gjorde det meg varm. Heldigvis hadde jeg også spist før jeg dro ut.

Ved daggry skal imidlertid bjørnen ha vært vekk. Smith hoppet ned, fikk på seg skoene, og løp. På vei hjem kom hun over en venns bil. Det viste seg at alle vennene hadde vært ute og lett etter henne, sier Smith.

SPEKTAKULÆRT: Taylor Bland fanget øyeblikket da en ulveflokk jaget en grizzlybjørn. Video: Viralhog Vis mer

19-åringen sier at hun en måned seinere fortsatt er preget av hendelsen.

- Jeg våkner opp om natta, skrikende. Jeg kan ikke være alene.

Politiet kan i dag bekrefte hendelsen med Smith. De kan opplyse at rundt 400 mennesker kom ut for å delta i leteaksjonen tirsdag kveld da hun forsvant. Mange tilbrakte hele natta på jakt etter Smith.

Politiet kan videre fortelle at den unge jenta kom ned fra treet dagen etter og fant noen hun kjente som lette etter henne. Personen kjørte Smith hjem hvor hun kunne ringe politiet og fortelle hva som hadde skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer