Jagge gir seg

Finn Christian Jagge legger opp. Søndag kjører han sitt aller siste renn i verdenscupen. Det innebærer at en karriere som har strukket seg over 16 lange år definitivt er over.

Høydepunktet i Jagges karriere er uten tvil OL-gullet i Albertville i 1992, men etter at han vant sitt første verdenscuprenn i slalåm i Madonna di Campiglio like før jul i 1991 har han fått med seg sju seierer i verdenscupen.

- Dette har vært et bonusår for meg. Egentlig hadde jeg tenkt å gi meg etter fjorårssesongen, men da skjedde det så mye og sesongen ble så oppstykket at jeg bestemte meg for å ta ett år til. Jeg fikk litt lyst til å fortsette også, men nå er det slutt, sier Finn Christian Jagge.

Han kjørte sitt aller første verdenscuprenn i Åre i 1984. Deretter har han fått med seg det aller meste. I starten av karrieren lå norsk alpin skisport langt nede, men på slutten av 1980 og begynnelsen av '90-årene kom Ole Kristian Furuseth, Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus for fullt, og da opplevde også Finken en ny vår. Han blomstret opp, begynte å vinne i verdenscupen og vant OL-gull foran Alberto Tomba i 1992.

(NTB)