Jagge slutter som landslagstrener

- For mye stress og reising.

 Finn Christian Jagge gir seg som trener for verdenscupjentene i alpint. Han ga alpinledelsen beskjed om dette onsdag, og årsaken er for mye stress og reising.

- Dette er ikke noe jeg har bestemt meg for over natten, men en beslutning som har vokst fram over litt tid. Det har vel ligget i kortene en stund nå at jeg ikke kunne fortsette i denne jobben som jeg ser på som en drømmejobb, sier Finn Christian Jagge til NTB.

Det var alpinmanager Per Lund i Norges Skiforbund som fikk beskjeden fra Jagge på Kvitfjell onsdag. Han er overrasket over beslutningen og sier at ingen foreløpig har tenkt på å finne noen erstatter for Jagge som har hatt ansvaret for alpinjentene i fem år.

Før det var 40-åringen fast inventar på verdenscuplaget for menn i 17 år. Han fikk med seg OL-gull i slalåm fra Albertville i løpet av karrieren.

- Belastningen har rett og slett blitt for stor, og det er en stund siden jeg kom fram til at jeg ikke kunne klare å være med på dette i tre år til. Familien er blitt skadelidende, og med små barn er det ikke mulig å holde på i en jobb som dette. Det er hovedgrunnen til at jeg nå trekker meg, sier Jagge.

Feil tidspunkt

Han hadde en treg start med kvinnelandslaget i alpint da han tok over. De kvinnelige alpinistene var midt i et generasjonsskifte, der de gamle stjernene med Andrine Flemmen og Trine Bakke i spissen var på vei ut.

- Nå føler jeg at vi er på rett vei. Med Nina Løseth som motor har vi klart å heve oss. vi er i ferd med å bygge opp et nytt lag, men det har tatt tid. Derfor er det helt feil å gi seg nå, når alle pilene peker oppover. Jeg vil derfor si at jeg er stolt av den jobben jeg har gjort de årene jeg har holdt på, sier Jagge.

GIR SEG: Finn Christian Jagge er i dag sjef for damelandslaget i alpint. Men etter denne sesongen er det slutt. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
GIR SEG: Finn Christian Jagge er i dag sjef for damelandslaget i alpint. Men etter denne sesongen er det slutt. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Han understreker meget sterkt at beslutningen hans om å gi seg helt og holdent er hans egen.

- Det er ingen forhold i skiforbundet eller andre sportslige faktorer som har spilt inn i den beslutningen jeg har tatt, men jeg har følt i vinter at jeg har vært litt mettet, sier Jagge som innrømmer at det er vemodig å gi seg nå.

Opprinnelig hadde han kontrakt til etter OL i Vancouver i 2010, men han orker rett og slett ikke å bli med så lenge. Likevel er han overbevist om at flere av de norske jentene kan være med å kjempe om medaljer i Vancouver om tre år.

Håper arbeidet videreføres

- Nå har jeg bare et håp og ønske, og det er at det gode arbeidet vi har startet blir videreført av de trenerne som blir igjen i laget og i samarbeid med Jørund Li i skiforbundet.

- Nina Løseth har allerede slått gjennom, og jeg ser stort potensial i flere av de andre ungjentene på laget, sier Finken.

Selv vet han ikke hva han skal fortsette med etter at trenerkarrieren er over i løpet av noen uker.

- Jeg er åpen for tilbud, men kommer vel til å stille meg i ledighetskøen i første omgang. Det jeg kan si er at jeg har lyst til å jobbe med idrett. Derfor ser jeg heller ikke bort fra at jeg kan komme tilbake i en trenerrolle i skiforbundet en gang i framtiden, når barna blir større og familiesituasjonen forandrer seg, sier Finn Christian Jagge til NTB.

(NTB)