Jagge vant i Sestriere

Finn Chr. Jagge vant kveldsrennet i slalåm i verdenscupen i dag. Nordmannen var 6/100 sekund foran Thomas Stangassinger fra Østerrike. Jure Kosir, Slovenia tok tredjeplassen 18/100 bak Jagge. De beholdt plasseringen sin etter 1. omgang.

I kveld overgikk Finn Christian Jagge nesten seg selv. Han satte inn en sluttspurt uten like og raste inn til seier i sesongens tredje verdenscuprenn i slalåm. Han slo østerrikeren Thomas Stangassinger med seks hundredeler.

Finken kopierte seieren fra i fjor i den samme traseen der Tom Stiansen ble verdensmester for snart to år siden. Ikke rart at bakken i den lille italienske fjellbyen blir sett på som litt av en norsk lykkebakke.

- Jeg er et menneske som ikke våkner skikkelig før ved seks-tiden om kvelden, fleipet Finken etter at seieren var sikret. Han la ikke skjul på at han liker seg i Sestriere og at kveldsrenn passer godt for ham.

- I dag var jeg veldig motivert. Jeg ville vinne dette rennet og var helttent på start i begge omganger, men merket likevel at kjøringen min på toppen i andreomgangen var for dårlig.

- Derfor kikket jeg nesten desperat på resultatavla etter å ha kommet i mål, og det var en deilig følelse å se at jeg var seks hundredeler foran, sa Finn Christian Jagge.Avslutning Den avslutningen Jagge hadde i begge omgangene i kveld var det virkelig klasse over.

- I andreomgangen visste jeg at jeg måtte kjøre raskt på slutten, og det fikk jeg til. Men det er ikke første gangen det skjer i denne løypa, så avslutningene her de får jeg virkelig til, slo han fast.

Kjetil André Aamodt fulgte opp med femteplass, Lasse Kjus ble nummer åtte, Tom Stiansen ni, mens Harald Christian Strand Nilsen tilslutt ble nummer 11. Han kjørte seg opp fra en 25. plass etter første omgang.

Både Hans Petter Buraas og Ole Kristian Furuseth kjørte ut i finaleomgangen, etter at de hadde ligget på sjette- og femteplass etter første omgang. Det forteller litt om den norske dominansen i slalåm akkurat nå.Gode forhold Forholdene var gode i Sestriere mandag, og Finken Jagge ville virkelig vise at han er best når de beste kjørerne kan konkurrere på like vilkår. Ikke som, for eksempel, i Park City, der Finken ledet etter første omgang, men var sjanseløs i den andre på grunn av forholdene.

- Nå har jeg nådd et mål denne sesongen, så for meg må det bli å finne nye mål fra nå av. Et av dem må bli å kjempe om en plass på det norske slalåmlaget i VM. Så jevnt og godt som de andre kjører nå, så kan det bli vanskelig nok, slo Jagge fast.

Nå reiser han hjem for å trene på Kvitfjell et par dager, og deretter er det juleferie. Neste renn for Jagge i verdenscupen blir ikke før slalåmen i Kranjska Gora på nyåret, men det er mulig han kommer til å kjøre showrenn i Bormio i romjula.

Han vant sin femte verdenscupseier i kveld og samtidig den 55. norske verdenscupseieren gjennom tidene.

(NTB)