Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jagr satte ny klubbrekord

Oslo (ANB): Jaromir Jagr satte ny poengrekord i New York Rangers med sin målgivende pasning natt til torsdag.

– Dette er en stor ære for meg. Jeg er glad for at jeg klarte det i første periode. Vi trengte poengene hvis vi ønsker å være best i divisjonen, sier tsjekkeren til nyhetsbyrået AP.

34-åringen passet først fram til Petr Prucha som scoret mot New York Islanders. Tsjekkeren var også nest sist på pucken på Martin Strakas tre mål i kampen som Rangers vant 5-1.

Den forrige klubbrekorden holdt Jean Ratelle. Ratelle tok 109 poeng i 1971/72-sesongen. I løpet av 73 kamper har Jagr tatt 113 poeng. Det er sju poeng flere enn Joe Thornton som denne sesongen har spilt for Boston og San Jose. Tsjekkeren kjemper også om å vinne scoringstittelen i NHL.

34-åringen er også stor favoritt til å vinne Hart-trofeet, pokalen som viser at han har vært NHLs mest verdifulle spiller. En pris tsjekkeren vant etter 1998-1999-sesongen for Pittsburgh Penguins.

– Han er helt klart ligaens mest viktige spiller. Hver gang han får pucken på kølla er han vanskelig å kjempe mot, sier Islanders-keeper Rick DiPietro.

Jagr var ikke den eneste som satte ny rekord natt til torsdag. Også lagets keeper, svenske Henrik Lundqvist, er nå i rekordbøkene. Svensken vant sin 30 kamp, og er dermed best av alle nykommerne i Rangers.

– 30 er et spesielt nummer, særlig fordi det er min første sesong. I dag spilte hele laget meget bra, sier Lundqvist til Aftonbladet.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling