Jagr stygt skadd

Overfalt av overopphetet finne, OL kan være over.

(Dagbladet.no - ANB): Den tsjekkiske ishockeylegenden Jaromir Jagr måtte hjelpes av isen halvveis i kampen og kom aldri tilbake.

Finland er klar for kvartfinalen med 4-2 over Tsjekkia i Torino, men kampen i går kveld vil bli husket for finnen Jarkko Ruutus hodeløse overfall på Jagr, som er den største stjernen i OL-turneringen sammen med Sveriges Peter Forsberg.

Halvveis i den andre periode sto Jagr stille og kjempet om pucken da finske Ruutu løftet albuen og kastet seg mot hodet hans i stor fart. Jagr ble trykket mot vantet og ble liggende urørlig på isen i flere minutter.

Den iltre finnen, som til daglig spiller i NHL i Vancouver Canucks, fikk matchstraff og kan vente seg et kraftig etterspill etter overfallet.

Ute av OL?

Jaromir Jagr var den store stjernen på det tsjekkiske laget som vant OL i Nagano i 1998. Denne sesongen leder han poengligaen i NHL med 40 mål og 48 pasningner. Nå er det usikekrt om han kommer tilbake på OL-isen i Torino etter smellen seint i går kveld.

 LIVLØS  Lagkameratene Tomas Kaberle og Robert Land er sjokkerte vitner til at lagkapteinen Jagomir Jagr lå livløs på isen i feler minutter. FOTO: Scanpix/Reuters.
LIVLØS Lagkameratene Tomas Kaberle og Robert Land er sjokkerte vitner til at lagkapteinen Jagomir Jagr lå livløs på isen i feler minutter. FOTO: Scanpix/Reuters. Vis mer
BLODIG Jaromir Jagr hjelpes av isen etter grisetaklingen i går kveld.
HISSIG FINNE Jaarko Ruutu ut med matchstraff etter taklingen av Jaromir Jagr.