Jaguar truer McLaren med søksmål

Formel 1-teamet til Jaguar truer nå McLaren-teamet med søksmål. Adrian Newey skal ha trukket seg fra millionkontrakten med Jaguar.

McLaren har dominert Formel 1-sirkuset sammen med Ferrari de siste sesongene, men bildesigneren Andrian Newey valgte likevel å skrive under en kontrakt med det nystartede Jaguar-teamet fra august neste år. Bakgrunnen var kanskje at han skulle få 5 millioner dollar, 46,7 millioner kroner, i året fra Jaguar.

Men like etter at han signerte kontrakten angret han seg, millionene til tross.

- Adrian Newey har en bindende kontrakt med Jaguar Racing, sier en talsmann for teamet i dag. Han legger til at de nå forbereder juridiske skritt mot både Newey og McLaren-teamet.

Jaguar syntes å ha gjort et kupp da de klarte å få Newey til å signere kontrakten. Ikke bare hadde de sikret seg mannen som regnes som den beste bildesigneren i formel 1-sikuset, men de hadde også klart å svekke en av de største konkurrentene.

Sjefen for Jaguar-teamet, Bobby Rahal, er en venn av Newey, etter at de jobbet sammen i Cart-serien i USA på 80-tallet, melder nyhetsbyrået AP.

42 år gamle Newey er fra England.

<B>BRANSJENS FLINKESTE MANN: McLarens finske fører Mika Häkkinen sender over en flaske champagne til mannen som konstruerte bilen han vant med, Adrian Newey, etter seieren på Hockenheim i 1998.