Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jagudin vant kunstløpgull

Aleksej Jagudin tok et overlegent gull i kunstløp i natt. Det ble dobbelt russisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans russiske landsmann Jevgenij Plusjenko tok sølv og Timothy Goebel, USA bronse.

¨ Etter dommerskandalen som ga Russland den første og til torsdag eneste gullmedaljen i OL, levnet ikke Jagudin noe som helst rom for tvil. Han ledet etter kortprogrammet og leverte et nesten perfekt friløp.

Han gjorde ikke historiske hopp som sine to tøffeste rivaler, men gjorde heller ingen av feilene som skjemmet deres program. Han hadde to kvadruppelhopp. I koreografi og fotarbeid var han et godt stykke foran alle andre.

Han gjennomførte programmet sitt til filmmusikken fra «Mannen med jernmasken», men det var ingen jernmaske Jagudin viste fram. Ansiktet hans sydet av følelser etter at han gjennomførte programmet.

Gråt av glede

Da han avsluttet, bøyde han seg ned og kysset isen, bukket dypt, og gjorde flere gledeshopp. Da alle ni dommere ga ham 5,9 for teknisk utførelse, begynte han å gråte av glede. Og da karakterene for presentasjon lyste opp, lot han tårene trille fritt. Han fikk fire seksere og resten 5,9.

Verdensmester Plusjenko var ventet å utfordre Jagudin i OL, men han ødela sine sjanser med fall i første hopp og 4. plass i kortprogrammet.

(NTB)

<B>GULLØP:</B> Her takker Aleksej Jagudin publikum. Så kysset han isen.
Hele Norges coronakart