- Jaha, sier Petter det? Det var synd.

Jönsson om Northugs lille VM-stikk.

VANT I HELGA: Emil Jönsson vant generalprøven i Drammen for noen dager siden, foran Petter Northug (nummer tre). I morgen skal sprintgullet i Holmenkollen deles ut. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
VANT I HELGA: Emil Jönsson vant generalprøven i Drammen for noen dager siden, foran Petter Northug (nummer tre). I morgen skal sprintgullet i Holmenkollen deles ut. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIXVis mer

SOGNSVANN (Dagbladet): De svenske sprintgutta hadde pressetreff hos Olympiatoppen i dag tidlig, siden våre blågule naboer lader opp til VM ved Sognsvann.

Norge og Sverige har en gjensidig respekt for hverandre i og utenfor skisporet, selv om slengbemerkningene noen ganger tar overhånd.

Petter Northug sa i går at Holmenkollen-løypa gutta skal gå i sprinten i morgen passer de norske gutta best.

Venter tøff kamp - Jeg tror vi har større muligheter til å slå Emil her enn i Drammen. Oppløpet der passer Emil bra med slakt oppløp, men jeg tror løypa her passer flere av de norske løperne bedre enn den passer ham. Det er stor fart her, og ikke så mange steder for å akselerere, sa Northug.

Slik reagerer Jönsson på den kommentaren:

- Jaha, sier han det. Det var synd. Det kommer til å bli en tøff kamp om seieren. Alle de norske kan vinne. Jeg får håpe på en bra dag for det svenske laget, sier Jönsson til Dagbladet.

Den norske sprinttreneren Ulf Morten Aune mener derimot at Jönsson er den største favoritten.

- Hvis ikke Jönsson er favoritten, kan du heller ikke kalle Marit Bjørgen en favoritt, sa Aune i går.

Liker Bjørgen - Det var snilt av ham. Jeg synes Marit er grym. Det er mange som slåss om seieren. Mange nordmenn og russere vil være med og italienerne kan overraske, sier Jönsson.

- Er det noen som favoriseres av banen?

- Jesper Modin, Teodor Peterson (kom inn som reserve i dag etter at Mats Larsson ble syk) og Marcus Hellner ligger bra an. Og Anders Gløersen har vært bra i Kollen før. Men du skal ha en bra dag, for det er så mange i toppsjiktet.

Det har vært mange meninger om Kollen-løypa, og Jönsson synes også den er litt spesiell.

SVENSK TRUSSEL: Selv om Mats Larsson er syk har svenskene et sterkt sprintlag: Jesper Modin, Marcus Hellner, Emil Jönsson og Teodor Peterson. Foto: SIGVE KVAMME
SVENSK TRUSSEL: Selv om Mats Larsson er syk har svenskene et sterkt sprintlag: Jesper Modin, Marcus Hellner, Emil Jönsson og Teodor Peterson. Foto: SIGVE KVAMME Vis mer

- Det er en ganske spesiell løype, med et veldig kort oppløp og siden det er så kort forskyves spurten. Det er vanskelig å spare noen krefter til spurten, i motsetning til i Drammen, hvor det var et veldig langt oppløp. Nå må du fokusere langt tidligere i løpet og du må ligge bra an tidlig. Det tror jeg alle tenker på. Det blir på en måte to spurter i en og samme løype.

Mindre blod - Er det tilfeldigheter som vil avgjøre i morgen?

- Både ja og nei. Hvis oppløpet hadde vært 500 meter rett fram, hadde det vært mindre tilfeldig. Nå går det så fort hele veien og du må ha mer flaks totalt sett. Jo sterkere du er, jo mindre trenger du stole på flaksen.

- Vil det skje mange ufine ting i en så trang løype?

- Det har roet seg ned i sprint, det er ikke så hardt i blodig som det var før.

Sier Jönsson, som bare vil ut i sporet nå.

- Nå har jeg ventet så lenge på spetakkelet. Kjør i gang!