Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jaime (19) blir tidenes yngste formel 1-fører

Debuterer for Torro Rosso til helgen.

TIDENES YNGSTE: Spanske Jaime Alguersuari blir tidenes yngste formel 1-fører når han debuterer for Torro Rosso under Ungarns Grand Prix til helgen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRED DUFOUR
TIDENES YNGSTE: Spanske Jaime Alguersuari blir tidenes yngste formel 1-fører når han debuterer for Torro Rosso under Ungarns Grand Prix til helgen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRED DUFOUR Vis mer

(Dagbladet.no): Der andre 19-åringer bruker tida på å venne seg til livet ute i veitrafikken, har spanske Jaime Alguersuari kommet seg atskillige hakk videre i utviklingen av egne kjøreferdigheter.

Til helgen debuterer unggutten i motorsportens grommeste klasse, formel 1, som den aller yngste føreren i historien når han setter seg i Torro Rossos fartsmonster for trening, kvalifisering og løp på Hungaroring utenfor Budapest.

Alguersuari vil være 19 år og 125 dager gammel når startlysene slukkes for Ungarns Grand Prix på søndag. Dermed overtar han rekorden newzealenderen Mike Thackwell har vært i besittelse av siden Canadas Grand Prix i 1980.

Thackwell var den gang 19 år og 183 gammel, men ble aldri registrert som deltager for historiebøkene da han ikke sto oppstilt i startområdet etter at løpet ble startet på nytt som følge av en kollisjon på åpningsrunden, skriver BBC.

På dypt vann
Alguersuari er en del av Red Bulls talentprogram for unge racerførere, og muligheten for å få prøve seg i formel 1 bød seg etter at Torro Rosso ga franskmannen Sebastien Bourdais sparken tidligere i måneden.

Selv om han er regjerende mester i det britiske formel 3-mesterskapet, representerer formel 1 noe mye heftigere mestringsmessig.
Alguersuari medgir at det ikke er noen ønskesituasjon å bli kastet ut på dypt vann uten særlig med «svømmetrening».

- Jeg er klar over at jeg står overfor en veldig tøff utfordring, ettersom det aldri er enkelt å komme inn i formel 1. Å komme inn i formel 1 midt i en sesong, gjør det enda vanskeligere og enda verre blir det når man ikke har fått gjort noen testing, sier 19-åringen, ifølge nyhetsbyrået PA.

Allikevel er han beroliget av tilliten han har blitt vist av teamledelsen.

- Jeg føler allerede at jeg får fantastisk støtte fra teamet, som har et rykte på seg for å ta godt vare på ungem, urutinerte førere, understreker Alguersuari.

- Ingen forventninger
Franz Rost, som er teamsjef i Torro Rosso, ønsker ikke å legge noe press på unggutten foran hans formel 1-debut.

- Jeg forventer meg ingenting av ham - ihvertfall ikke i løpet av de første tre løpene. Han er nødt til å bruke tida på å bli vant til bilen, teamet og omgivelsene i formel 1, påpeker Tost, ifølge BBC.

Teamsjefen forteller også at Alguersuari ble valgt som Bourdais' erstatter fordi han var den mest modne føreren av ungguttene i talentprogrammet. Spanjolen skal i første omgang kjøre for Torro Rosso ut 2009-sesongen sammen med Sebastien Buemi.

LITE TESTING: Jaime Alguersuari har gjennomført noen tester for Torro Rosso tidligere, men det blir en brå overgang for unggutten når det blir alvor i Ungarns Grand Prix til helgen. Foto: SCANPIX/EPA/MARIO CRUZ
LITE TESTING: Jaime Alguersuari har gjennomført noen tester for Torro Rosso tidligere, men det blir en brå overgang for unggutten når det blir alvor i Ungarns Grand Prix til helgen. Foto: SCANPIX/EPA/MARIO CRUZ Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling