Jaime (19) blir tidenes yngste formel 1-fører

Debuterer for Torro Rosso til helgen.

TIDENES YNGSTE: Spanske Jaime Alguersuari blir tidenes yngste formel 1-fører når han debuterer for Torro Rosso under Ungarns Grand Prix til helgen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRED DUFOUR
TIDENES YNGSTE: Spanske Jaime Alguersuari blir tidenes yngste formel 1-fører når han debuterer for Torro Rosso under Ungarns Grand Prix til helgen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRED DUFOUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Der andre 19-åringer bruker tida på å venne seg til livet ute i veitrafikken, har spanske Jaime Alguersuari kommet seg atskillige hakk videre i utviklingen av egne kjøreferdigheter.

Til helgen debuterer unggutten i motorsportens grommeste klasse, formel 1, som den aller yngste føreren i historien når han setter seg i Torro Rossos fartsmonster for trening, kvalifisering og løp på Hungaroring utenfor Budapest.

Alguersuari vil være 19 år og 125 dager gammel når startlysene slukkes for Ungarns Grand Prix på søndag. Dermed overtar han rekorden newzealenderen Mike Thackwell har vært i besittelse av siden Canadas Grand Prix i 1980.

Thackwell var den gang 19 år og 183 gammel, men ble aldri registrert som deltager for historiebøkene da han ikke sto oppstilt i startområdet etter at løpet ble startet på nytt som følge av en kollisjon på åpningsrunden, skriver BBC.

På dypt vannAlguersuari er en del av Red Bulls talentprogram for unge racerførere, og muligheten for å få prøve seg i formel 1 bød seg etter at Torro Rosso ga franskmannen Sebastien Bourdais sparken tidligere i måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer