- Jaja, ny hårklipp og nordmann: Da er det lett å si det der

Bildet som får Celtic-Berget til å glise.

 VIKINGEN:  Jo Inge Berget (t.h) er blitt Celtics egne viking. Foto: NTB Scanpix /Twitter.
VIKINGEN: Jo Inge Berget (t.h) er blitt Celtics egne viking. Foto: NTB Scanpix /Twitter.Vis mer

NK Maribor - Celtic 1-1

MARIBOR (Dagbladet): Jo Inge Berget (23) fikk ny tillit i Celtics 1-1-kamp mot Maribor i Champions League-kvaliken i går kveld.

Berget var sentral i Celtics ledermål og sto for en målgivende pasning. Dagbladet møtte 23-åringen i pressesonen etter kampen.

- Jeg føler meg ganske pigg og formen er fin. Det var deilig å score to mål i forrige seriekamp, for jeg har ikke spilt all verden det siste året. Nå nyter jeg tilliten jeg får av Ronny (Deila, manager), sier Berget til Dagbladet.

Den tidligere Molde- og Strømsgodset-spilleren fikk 73 minutter på banen og fikk vist noe av hva som bor i ham i den slovenske byen i går.

Viking Etter to scoringer i 6-1-seieren mot Dundee United forrige helg fikk nordmannen mye ros av fansen. På sosiale medier ble Berget sammenlignet med en viking og rollefiguren Ragnar Lodbrok fra TV-serien Vikings. Sammenligningen kom blant annet i sammenheng med ny hårsveis.

- He-he, jaja, ny hårklipp og nordmann: Da er det lett å si det der. Det er bare å klinke til litt ekstra i noen dueller og vise seg fram. Å bli sammenlignet med en viking er bare morsomt, sier Berget til Dagbladet.


- Hvordan liker du deg i Skottland?

- Skottene snakker jo litt rarere enn engelskmenn. Det er litt vanskelig å forstå noen ganger, men det er noe man vender seg til, sier 23-åringen.

- Er det stor forskjell på engelsk og skotsk fotball?

- I fjor var det Premier League og det blir ikke så mye større enn det. Men Celtic er en stor klubb og jeg er fornøyd med å være her. Jeg trives veldig godt og ikke minst spilletid er viktig for meg, sier Berget.

- Hvordan er Glasgow som by?

- Det er veldig fint å være Celtic-spiller. Det startet ikke sånn kjempebra, men nå begynner det å sette seg litt. Jeg har bodd hos Stefan (Johansen) hele tida, men flytter ut på mandag. Det blir fint. Men ellers er Glasgow en by med mange nordmenn og studenter. Stefan har jo vært her et halvår allerede og da fikk jeg en gratistur inn i spillergruppa, sier Berget.

Uheldig Johansen Stefan Johansen spilte en god kamp for Celtic i går kveld, men ble også sentral med en stor bom alene med keeper og da han hindret en Celtic-scoring ved å få en avslutning i ansiktet.


- Jeg tror han blir minnet på den på flyet hjem, gliser Berget.

- Stefan ble jo truffet av ballen i ansiktet og reddet et mål for Maribor. Han burde jo ikke stått der, sier kantspilleren fra Hadeland.

- Hva tenker du om returkampen?

- 1-1 borte er et bra utgangspunkt. Det var ingen kjempekamp av oss og vi hadde noen store sjanser. Vi burde kanskje hatt et straffespark. Sånn ellers skapte vi ikke så mye framover. Vi gjorde en god jobb defensivt og jeg er fornøyd med innsatsen, sier Berget.

Returkampen spilles på Celtic Park førstkommende tirsdag. Vinneren over to kamper er klare for gruppespillet i Champions League.