BLE FOR IVRIG: Jakob Ingebrigtsen er klar på at han nærmer seg verdenstoppen, men fikk det ikke helt til å stemme på Bislett under Diamond League. Årsaken, ifølge ham selv, er at han ble for ivrig på grunn av publikum. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Overtenning for Jakob Ingebrigsen

Jakob: - Det dirret i ørene mine

Jakob Ingebrigtsen ble satt ut av lydnivået på Bislett. - Neste gang blir det heldigvis ikke med dette publikummet her, sier Jakob. Han får skryt av pappa Gjert for sitt mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen (18) løp særdeles offensivt under drømmemila på Bislett Games i går kveld.

Der 18-åringen valgte et helt annet løpsopplegg med en forsiktig start og forrykende avslutning i Stockholm, valgte han et langt mer offensiv tilnærming i går.

Jakob gikk opp i tet et godt stykke før mål, men fikk det tøffere mot slutten da Marcin Lewandowsk spurtet inn til seier. Det skilte bare sju tiendedeler til Jakob på 6. plass.

Til Dagbladet sier supertalentet at han ikke angrer på den offensive taktikken, selv om det trolig ble hans bane.

- Jeg synes det er et greit gjennomført løp. Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet enn i Stockholm for å få en enda bedre plassering til slutt. Så ble jeg nok litt for ivrig med det norske publikummet på tribunen. Jeg ble heiet fram så mye at jeg nok brukte litt for mye krefter på å komme meg fra tidlig, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

NY, NORSK REKORD: Henrik Ingebrigtsen knuste den norske rekorden under Diamond League på Bislett. Deretter skrev han så mange autografer til publikum at han fikk pappa Gjert på nakken. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg er på vei opp mot toppen i verden. Da kan jeg ikke slå meg til ro med en ting som fungerer greit. Jeg må finne ut hva som gjør at jeg kan vinne. Jeg vil prege løpene også på dette nivået, tydeliggjør han.

- Det dirret i ørene

18-åringen fra Sandnes tror det blir enklere å løpe mer riktig taktisk på en annen arena enn Bislett.

- Hvilken taktikk vil du bruke neste gang?

- Neste gang blir det heldigvis ikke med dette publikummet her. For det er noe annet å springe her på Bislett. Midt i løpet dirret det i ørene, fordi det er så mye lyd. Det er en opplevelse for livet å løpe her på Bislett. Samtidig er det litt lett å bli revet med litt for mye, sier Jakob til Dagbladet.

- Hvor intenst er det å løpe på Bislett med dette publikummet?

- Det er veldig intenst. Med en gang du går inn på banen, dirrer det i ørene. Det er det ikke så mange andre plasser i verden hvor det skjer. Jeg hører at det piper i ørene når jeg springer.

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen var tydelig på at sønnene har mye å gå på, og sa også noen ord om hva han synes om yngstemannens «forvandling». Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Kanskje jeg må bli bedre på å holde igjen, selv om det er mye trøkk, erkjenner han.

- Hvilken taktikk kjører du neste gang?

- Det er begrenset hvor mange taktikker jeg kan ha. Det handler om å lære seg selv å gjøre de rette valgene underveis og ha den rette avslutningen. Jeg må spare krefter der jeg kan og bruke krefter der jeg må ha, sier løpsvidunderet til Dagbladet.

Gjert: - Veldig modig av Jakob

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sitter igjen med samme konklusjon som sønnen.

- Jakob var nok litt overivrig og tent. Han giret noe voldsomt på farten tidlig og herjet på. Det straffet seg utover i løpet. Men jeg synes det er veldig modig av ham, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

DRØMMEMILA: Filip Ingebrigtsen drømte om å bli første nordmann til å vinne drømmemila på Bislett, men slik gikk det ikke. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Støtter du hans eksperimentering med taktikker?

- Ja, jeg synes det er bare veldig fint at han eksperimenterer litt nå.

Hyller Bislett

Alle de norske friidrettsstjernene Dagbladet snakket med torsdag kveld, hyllet Bislett-publikummet, deriblant Karsten Warholm, familien Ingebrigtsen, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Isabelle Pedersen:

SESONGBESTE: Isabelle Pedersen leverte sesongbeste under Diamond League på Bislett. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Også de utenlandske profilene er imponert, ikke minst iren Thomas Barr, som ble nr. 2 på 400 meter hekk bak Warholm.

- Bislett er en fantastisk stadion. Atmosfæren er helt briljant. Jeg elsker å komme hit til Oslo å løpe, sier Barr til Dagbladet.

- Det er en arena med vanvittig trøkk, spesielt i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer