HERJER: Jakob Ingebrigtsen (16) fortsetter å begeistre i friidretts-NM i Sandnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJER: Jakob Ingebrigtsen (16) fortsetter å begeistre i friidretts-NM i Sandnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Friidretts-NM i Sandnes: 3000 meter hinder

Jakob (16) ropte til publikum etter to medaljer på under én time:
- Han er ikke sann den gutten

Fire praktøp på tre dager, to NM-gull på under et døgn og to NM-medaljer på under én time: Jakob Ingebrigtsen (16) stjal showet igjen i friidretts-NM i Sandnes.

(Dagbladet): NM i friidrett i Sandnes domineres av en 16 år gammel lokal gutt som aldri ser ut til å bli sliten.

Torsdag løp Jakob Ingebrigtsen inn til en knallsterk 2. plass i det internasjonale ungdomsstevnet i Zürich og satte samtidig ny personlig rekord på 800-meteren.

I går slo han til med enda en ny personlig rekord med hele 14 sekunder på 5000-meteren i NM, da han slo storebror Filip Ingebrigtsen og alle seniorene på hjemmebane i Sandnes.

Tidligere i dag fulgte han opp med bronse på 800-meteren i senior-NM. Noen timer senere stilte han til startstrek igjen - denne gang på 3000 meter hinder.

Man skulle kanskje tro at det da var slutt på kreftene, men den gang ei.

Feiret med stil

Tom Erling Kårbø fulgte stortalentet hele veien til mål, men måtte gi tapt i spurten. Nok en gang viste Jakob Ingebrigtsen sine strålende avslutningsegenskaper og avgjorde gullkampen til sin fordel.

Da rogalendingen skjønte at gullet var sikret, vendte han seg til publikum mot slutten av oppløpet og ropte og veivet med armene.

Det skapte nytt engasjement på tribunen. Hjemmefansen i Sandnes hyllet deres nye juvel inn til seier. Nok en gang stjal Jakob Ingebrigtsen showet i kamp mot sine eldre konkurrenter.

- Han er ikke sann den gutten, ropte speakeren etter at enda et gull i senor-NM var sikret for 16-åringen fra Sandnes.

Ungguttens vinnertid ble 8:44.12.

- Nå har jeg to NM-gull og en bronse. Det her er bare ekstremt stort, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Norsk rekord til Bjerkeli Grøvdal

I kvinneklassen på 3000 meter hinder tok Karoline Bjerkeli Grøvdal en oppskriftsmessig seier på suverent og svært imponerende vis.

Løpsesset fra Isfjorden knuste sin egen norske rekord da hun løp inn på gulltiden 9.13,35, hvilket er den beste tiden på distansen av en europeisk løper denne sesongen.

27-åringen hadde selv den gamle norske rekorden på distansen med 9.33,19, ifølge NTB. Du kan lese mer om det praktløpet her.