Jakob (18) til topps i kåring

Jakob Ingebrigtsen (18) er stemt fram til utmerkelsen månedens utøver hos Det europeiske friidrettsforbundet for juli.

VANT: Jakob Ingebrigtsen har hatt en svært god måned på friidrettsbanen. Foto: NTB Scanpix
VANT: Jakob Ingebrigtsen har hatt en svært god måned på friidrettsbanen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingebrigtsen var nominert sammen med blant andre Karsten Warholm og polske Piotr Lisek (stav).

Kåringen skjer av friidrettsfansen ved stemmer på sosiale medier. Over 30.000 stemmer ble avgitt og den unge nordmannen fikk i alt 4717 stemmer, opplyser Det europeiske friidrettsforbundet på Twitter tirsdag kveld.

Ingebrigtsen vant foran Lisek (3707 stemmer), mens Warholm ble nummer tre med sine 3579 stemmer.

Også tyske Niklas Kaul (tikamp) og Michal Haratyk (kulestøt) var nominert.

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Jakob Ingebrigtsen forbedret i juli sin egen U20-rekord på 1500 meter i Lausanne med tiden 3.30,16 før han løp inn på 3.30,47 i Monaco. Han smadret også U20-rekorden på 5000 meter på tiden 13.02,03 under i Diamond League-stevet i London forrige måned.

- Det er veldig bra. Jeg hadde mål om et bra løp, og jeg viste at jeg kan løpe fort, være med de siste 1000 meterene, og få en god finish, sa han til NRK etter løpet.

- Jeg merket at jeg måtte gå foran om jeg ville ha et veldig raskt løp. En ekstremt bra opplevelse, alt i alt, la han til.

På kvinnesiden var det danske Anna-Emilie Møller (hinderløp) som ble kåret til månedens utøver for juli.

- Forstår ikke hvor stort det er

Mange mener norsk friidrett aldri har vært bedre, og det enorme oppsvinget kommer bare en drøy måned før VM starter i Qatar.

Jakob Ingebrigtsen er ikke den eneste i søskenflokken som har vist god form den siste tiden.

Filip og Henrik Ingebrigtsen satte nylig personlig rekord på henholdsvis en engelsk mil og 5000 meter, og ligger helt oppe blant verdenseliten.

- Jeg tror få nordmenn forstår hvor sykt det er, det Ingebrigtsen-brødrene gjør. De ligger an til å bli best i verden. For noen år siden mente man det var umulig som europeer. De viser at det går an. Det er virkelig gøy, Steinar Hoen til Dagbladet tidligere denne måneden.

VM i Qatar går mellom 28. september og 6. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer