Til OL-finale

Jakob Ingebrigtsen: - Jeg er jo litt ego

- Jeg må være ærlig og si at jeg blir lettere provosert hver gang noen snakker til meg om taktikk, sier Jakob Ingebrigtsen etter farens utspill.

Jakob Ingebrigtsen: - Jeg er jo litt ego
VIDERE: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll under semifinalen på 1500 meter og er dermed videre til finalen på lørdag. Video: Discovery+ Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen (20) er oppskriftsmessig klar for OL-finale på 1500 meter etter andreplass i sitt heat.

Dermed får vi som ventet drømmeoppgjøret mot kenyanske Timothy Cheruiyot (25), som enkelt tok seg enkelt videre fra heat 1 noen minutter tidligere. Han la seg tidlig i teten og ble til slutt nummer tre (fem gikk direkte til finale).

Cheruiyot sier han kommer til å vinne finalen. Konfrontert med dette, sier Ingebrigtsen til Dagbladet:

- Han sier vel det.

25-åringen har slått Ingebrigtsen i 12 av 12 oppgjør, sist under Diamond League-stevnet i Monaco, og blir den store utfordreren i kampen om OL-gullet.

SØLV: Eivind Henriksen imponerer i slegge. Blir første nordmann til å vinne medalje i slegge i OL. Video: Discovery+. Vis mer

Rask bane

Ingebrigtsen la seg tidlig helt bakerst i feltet, før han avansert helt fremst etter den første runden. Stewart McSweyn fikk noen meters forsprang på den andre runden, med Jakob i ryggen. Tiden til Jakob ble sterke 3.32,13. Abel Kipsang vant på tiden 3.31.65, som er ny OL-rekord.

- Det kjennes bra ut. Det går fortere enn det trenger å gjøre. Noen føler at de er litt dårlige og må løpe et løpsopplegg som dette her. Det koster mye for alle, så det er ikke noen grunn til å se på det. Jeg er glad for å være i finalen, sier Ingebrigtsen til norsk presse i mixed.

- Det er vanskelig å si hvor mye det koster, men jeg har litt samme mentalitet i dette løpet som i forsøket. Man prøver å spare så mye krefter som man kan. Samtidig må man bruke litt krefter på å komme videre i løp som dette, sier han videre.

Banen i Tokyo har fått mye oppmerksomhet gjennom OL.

- Banen er veldig rask. I kveld får vi bekreftet at det er ekstremt bra forhold. En finale vil gå raskere. Det skal i utgangspunktet passe meg bra, jeg gleder meg til lørdag, sier han.

- Bra slag

Det ble en hektisk sisterunde, men Ingebrigtsen hadde likevel full kontroll.

- Det var mer enn det som ble helt komfortabelt, mente derimot NRKs Jann Post.

Pappa Gjert syns sønnen så veldig bra ut.

- Det var veldig bra gjennomført av Jakob. Det var mye roligere denne gangen. Han er veldig trygg, han er jo som et bomberom, du får aldri noe, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg lurer på om jeg skal reise hjem i morgen. Jeg har jo ikke noe her å gjøre. Jeg får jo ikke snakket med ham om taktikk eller noen ting, sier Gjert videre.

- Lettere provosert

Dette sier Ingebrigtsen om farens innblanding:

- Jeg må være ærlig og si at jeg blir lettere provosert hver gang noen snakker til meg om taktikk.

- Jeg er jo litt ego da. Det er ikke noen andre enn min oppgave å løpe dette løpet, eller løpene generelt. Han prøver bare å hjelpe, men det er opp til oss å gjøre de valgene, sier Ingebrigtsen.

- For min del ville jeg bare hatt den finalen, og så kunne jeg sluppet alt det andre greiene her. Jeg vil ha en medalje og det er det jeg har ventet på i ti år. Jeg begynner å bli lei av å vente, sier Jakob.

Sønnen styrer showet selv.

- Det så ut som han hadde god kontroll på 3.31. Han er i bra slag, sier Gjert videre.

Mindre engstelig

Han tror finalen vil gå på 3.28-3.29.

- Det kommer til å gå fort i den finalen, sier treneren.

- Jeg kan si meg enig med Gjert, sier Jakob Ingebrigtsen, som ikke tror det vil bli noe lureløp.

- Det sliter jeg med å se for meg. Samtidig så løper vi for å vinne, ikke noe annet.

Gjert var mindre engstelig, fordi han mener det er tryggere å ligge framme i feltet enn lenger bak.

- Det høres ut som han ikke kan så mye om løping, dessverre. Selv om man ligger i front, så er ikke det tryggere enn hvilken som helst annen plass man ligger. Man lar seg lure der. Noen ganger kan det være motsatt, sier Jakob.

Brøt

Medaljekandidat Marcin Lewandowski (34) måtte bryte heat 1 etter trolig å ha pådratt seg en krampe i leggen underveis.

- Det var trist å se, mente Post.

Etterpå tok Jakob Ingebrigtsen en prat med ulykkesfuglen.

Ingebrigtsen er alene om å forsvare Team Ingebrigtsens ære i resten av OL. Broren Filip røyk ut før semifinalen på samme distanse, mens Henrik er hjemme i Norge.

I kvartfinalen sparte Jakob mye krefter og gjorde ikke mer enn nødvendig for å ta seg videre til semifinalen.

Finalen løpes lørdag 13.40 norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer