Til OL-finale

Jakob Ingebrigtsen: - Jeg er jo litt ego

- Jeg må være ærlig og si at jeg blir lettere provosert hver gang noen snakker til meg om taktikk, sier Jakob Ingebrigtsen etter farens utspill.

Jakob Ingebrigtsen: - Jeg er jo litt ego
VIDERE: Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll under semifinalen på 1500 meter og er dermed videre til finalen på lørdag. Video: Discovery+ Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen (20) er oppskriftsmessig klar for OL-finale på 1500 meter etter andreplass i sitt heat.

Dermed får vi som ventet drømmeoppgjøret mot kenyanske Timothy Cheruiyot (25), som enkelt tok seg enkelt videre fra heat 1 noen minutter tidligere. Han la seg tidlig i teten og ble til slutt nummer tre (fem gikk direkte til finale).

Cheruiyot sier han kommer til å vinne finalen. Konfrontert med dette, sier Ingebrigtsen til Dagbladet:

- Han sier vel det.

25-åringen har slått Ingebrigtsen i 12 av 12 oppgjør, sist under Diamond League-stevnet i Monaco, og blir den store utfordreren i kampen om OL-gullet.

Rask bane

Ingebrigtsen la seg tidlig helt bakerst i feltet, før han avansert helt fremst etter den første runden. Stewart McSweyn fikk noen meters forsprang på den andre runden, med Jakob i ryggen. Tiden til Jakob ble sterke 3.32,13. Abel Kipsang vant på tiden 3.31.65, som er ny OL-rekord.

- Det kjennes bra ut. Det går fortere enn det trenger å gjøre. Noen føler at de er litt dårlige og må løpe et løpsopplegg som dette her. Det koster mye for alle, så det er ikke noen grunn til å se på det. Jeg er glad for å være i finalen, sier Ingebrigtsen til norsk presse i mixed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer