Jakob Ingebrigtsen avslører: - Vurderte aldri begge

Jakob Ingebrigtsen har valgt å kun løpe 1500 meter i OL. Det var aldri aktuelt å løpe 5000 meter i tillegg.

KLAR FOR GULLKAMP: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR GULLKAMP: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): «Team Ingebrigtsen» er på plass i OL-landsbyen i Tokyo. Gjert, Filip og Jakob Ingebrigtsen møtte norsk presse samlet tidlig på morgenen norsk tid.

Tidligere denne uka kom meldingen om at Jakob Ingebrigtsen (20) dropper 5000 meter, for å fokusere helt og holdent på 1500-meteren i Tokyo. De to øvelsene kommer tett på hverandre og det var vanskelig å kombinere.

- Jeg har egentlig aldri vurdert å springe begge. Jeg visste jeg skulle løpe 1500 og så måtte det skje et mirakel med tidsskjema hvis jeg skulle stille på begge, sier Jakob Ingebrigtsen og fortsetter:

- Jeg vil kjempe om så mange medaljer som mulig når jeg først er her, men jeg føler sjansene mine for å ta medalje er like store på 1500 som 5000. Det er litt større risiko på 1500, samtidig føler jeg 1500 er litt mer ferskvare. Så god som jeg er nå, så føler jeg at fokuset mitt bør være der. Det kommer forhåpentligvis flere mesterskap som egner seg bedre for å doble. Jeg har ikke noe behov for å gjøre det nå.

Timothy Cheruiyot (25) fra Kenya er den store gullfavoritten på øvelsen. Cheruiyot har slått Ingebrigtsen 12 av 12 ganger. Den personlige rekorden på 1500 meter er 3.28,28 minutter og ble satt i Monaco i begynnelsen av juli. Ingebrigtsen har personlig rekord på 3.28,68.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer