Jakob Ingebrigtsen enkelt videre: - Jeg er litt heldig

Var iskald og lekte seg til semifinalen på 1500 meter i OL. 20-åringen sier han var heldig med løpsopplegget og skulle gjerne hatt det varmere.

SOMMER-OL: Jakob Ingebrigtsen tok seg enkelt videre til semifinalen på 1500 meter i Tokyo. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

.TOKYO (Dagbladet): Den innledende runden ble som ventet en ren transportetappe for 20-åringen, som sparte på kreftene til det som kommer.

- Jeg må si at jeg er litt heldig i måten det blir lagt opp på, at det blir så store avstander. Så får man litt mer rom å spille på. Jeg må si meg fornøyd med det. Samtidig er det opp til meg å være safe og bruke så lite krefter som mulig. Og det føler jeg at jeg får, sier Ingebrigtsen til norsk presse,

20-åringen la seg helt bak i feltet fra start, noe som gjorde NRKs Jann Post nervøs, fordi det har skjedd mye rot i slike løp tidligere. Det fikk vi blant annet et bevis på da medaljekandidat Marcin Lewandowski gikk i bakken i dag.

Men Ingebrigtsen hadde full kontroll. Han la seg ut på den andre runden og holdt seg unna trøbbel.

- Når du ligger bak så ser du hele feltet og hva folk gjør. Det er ikke så mye knuffing som det pleier å være, så jeg er heldig med det. Når farten går opp så er det mindre folk som har så mye krefter igjen at de kan slåss, så da er det bare å avansere litt og litt, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- I bra slag

Han ble til slutt nummer fire, men brukte ikke mer enn han måtte. Iskaldt av nordmannen, som kikket seg til alle kanter.

- Jeg føler jeg har så god kontroll som man må ha. Det er mye som skjer i forsøksheat. Det handler om å holde seg unna trøbbel, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han er usikker på hvor mye krefter det kostet.

- Det er vanskelig å si. Min innstilling til sånne løp er i utgangspunktet å bruke null, så får du heller gi fra deg så mye du må. Du er alltid på etterskudd og så må du gire opp litt. Det er fasiten på å bruke minst mulig, og det er det jeg føler jeg gjør nå, sier Ingebrigtsen, som er tydelig:

- Jeg er i bra slag, vil jeg si.

Selv om han var kald, er det alt annet enn det på stadion. Gradestokken på arenaen viste 36 grader i sola.

- Forholdene er perfekt. Jeg skulle gjerne hatt det litt varmere og mer luftfuktighet, sier Ingebrigtsen, til latter fra pressen, som spurte om han var seriøs.

Favoritter

Ingebrigtsen junior er blant favorittene på distansen, men det er kenyaneren Timothy Cheruiyot (25) som er store forhåndsfavoritten.

TJUVSTRAT: Amalie Iuel fikk OL-drømmen knust, mandag. Video: Discovery+. Vis mer

På en pressekonferanse søndag fikk Ingebrigtsen spørsmål om sølv i OL ville være et nederlag.

- Alle som stiller opp i OL har et ønske og mål om å vinne, selv om man realistisk sett burde være fornøyd med sølv eller en annen plassering. Jeg driver med dette for å bli best, men samtidig må man være realistisk. Og Cheruiyot har ikke vært mulig å slå for noen i de siste åra, svarte han.

De seks beste utøverne i hvert heat og de seks beste tidene utenom gikk videre fra innledende runde. Semifinalene løpes torsdag fra 13 norsk tid. Finalen er lørdag 13.40 norsk tid.

- Lav selvtillit

Filip Ingebrigtsen røyk ut fra sitt heat.

- Jeg så det samme som tidligere i sesongen. Han har slitt mye med kroppen og da er det ikke bare å komme hit med lav selvtillit og prestere, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Åssen var det å se ham fra sidelinja?

- Det kan ikke påvirke meg så mye, men jeg skulle selvfølgelig ønske han gikk videre, han legger jo ned like mye arbeid som meg. Samtidig så har han mye å si for min satsing også. Det må være opp til oss selv å ta de vurderingene. Hvis ikke kroppen funker, så er det ikke så mye å få gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer