Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Jakob Ingebrigtsen falt i siste hinder i forsøket. Ute av VM

Stopp i London.

LONDON (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsens (16) VM-debut på 3000 meter hinder var samtidig ungguttens fjerde løp på distansen.

Han hadde med andre ord svært begrenset erfaring å slå i bordet med før møtet med verdens aller beste hinderløpere.

Ingebrigtsen var godt med nesten hele løpet, men stoppet helt opp i i vanngrava på den siste runden. Så falt han i det siste hinderet og ramlet fra en sjetteplass i heatet.

- Dette er ikke noe å være flau over. Det er en flott gjennomføring, tross alt, sa NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal på direkten.

Ingebrigtsen var helt slått ut og tom etter løpet. Han måtte ha legetilsyn og kastet opp.

Tida ville nok uansett ikke vært god nok til å gå videre, men fallet gjorde det umulig. Han ble nummer åtte og tikket inn på 8:34,88. Vinneren var Conseslus Kipruto fra Kenya med 8:23,80

Far og trener, Gjert Ingebrigtsen, var spent dagen før løpet.

- Ja, klart jeg er veldig spent på det. På hvordan han reagerer på dette. Nå er vi på det høyeste nivået i verden. Det er ikke noe over her, det går ikke an å komme lenger opp. Han har tatt noen voldsomme sprang de siste par årene med tanke på å etablere seg på et veldig høyt nivå. Men igjen, nå er vi på det høyeste nivået. Nå får vi en reality check. Det er greit å dominere i U20-EM, men opp til de store guttene skal det være en del mer vann mellom båtene. Det skal bli spennende å se hvordan han håndterer det, sa Gjert til Dagbladet.

Heiko Junge / NTB scanpix
Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Selv var Jakob optimistisk etter å ha kvalifisert seg til VM med tida 8.26.81 i belgiske Kortrijk tidligere i sommer.

- Formen er bedre nå enn da jeg kvalifiserte meg. Jeg vil påstå at jeg er i mitt livs form, og jeg har hatt mine klart beste baneøkter den siste uka. Alt ligger til rette for at det skal gå bedre nå enn det gjorde da (i Kortrijk, red.anm). Teknikken er bedre også, og jeg føler meg bare ekstremt bra. Jeg gleder meg til å løpe, sa han til Dagbladet.

Jakob Ingebrigtsen var ikke den eneste unggutten som VM-debuterte på distansen. Etiopiske Getnet Wale er bare to måneder eldre enn Jakob, og tok seg til finalen med tredjeplass i det første kvalifiseringsheatet.