KLAR FOR FINALE: Jakob Ingebrigtsen løper finalen i 1500 meter i U20-VM, torsdag. Her fra Bislett Games.  Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KLAR FOR FINALE: Jakob Ingebrigtsen løper finalen i 1500 meter i U20-VM, torsdag. Her fra Bislett Games.  Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Jakob Ingebrigtsen klar for finale i U20-VM

- Et stort øyeblikk

Jakob Ingebrigtsen (15) spurtet inn til en finaleplass på 1500 meter under U20-VM i Polen tirsdag.

Sandnes-gutten var tredje raskest i sitt heat med tiden 3.46,53. Han er en av tolv løpere som stiller til start i finalen torsdag kveld.

– Det var et stort øyeblikk for meg da jeg oppdaget at jeg ble nummer tre, det var nemlig veldig jevnt inn mot mål. Og heldigvis ble jeg nummer tre, for tiden i vårt heat ville ikke vært godt nok til å komme videre på tid, sa 15-åringen til Stavanger Aftenblad.

Ingebrigtsen, som blir 16 år i september, sto i helgen over U18-EM for delta i U20-VM. Det ble gjort for at han skulle få enda tøffere motstand.

– Det er flere i finalefeltet som har litt bedre pers enn meg, men jeg har overhodet ikke respekt for noen av de andre konkurrentene. Nå er jeg bare lettet og glad over at jeg kom meg greit gjennom forsøket.

Jakobs eldre brødre, Henrik (25) og Filip (23), løper neste måned i Rio-OL.

(NTB)