Jakob Ingebrigtsen kollapset

Løp inn til 12.-plass under U20-VM i terrengløp.

LØP TERRENG-VM: Jakob Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix
LØP TERRENG-VM: Jakob Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jakob Ingebrigtsen fryktet en rask start på den 8 kilometer lange løypa, som gikk over jorder og gress, gjennom vann- sand og jordhinder.

Heldigvis, sett med norske øyne, var starten relativt behagelig, og dermed kunne 18-åringen legge seg langt fram inn i feltet uten at det kostet altfor mye krefter. I front var det de kenyanske løperne, sammen med et par utøvere fra Etiopia, som dominerte på de første kilometerne.

Kollapset i mål

Ingebrigtsen håpet på å henge på fram mot spurten, men på den andre kilometeren fikk 18-åringen det tøft. Han måtte gi en luke på 5-6 sekunder opp til de åtte foran ham.

Det virket som den luka ble tøff å tette, og det viste seg å være sant. Ingebrigtsen ble fanget i ingenmannsland, og løp til slutt inn til en 12. plass, 47 sekunder bak etiopiske Milkesa Mengesha.

Det var tydelig at det hele hadde kostet. I intervjusonen etter løpet kollapset han, og var ikke i stand til å gjøre intervjuer, skriver NRK.

Etter at han hadde samlet seg, ga Ingebrigtsen et intervju:

- Det er tyngre enn man tror. Dette er nok ikke noe for meg. Jeg kjente det allerede etter to runder. Jeg er både stolt og imponert av meg at jeg klarte å ta meg til mål, sa Ingebrigtsen til NRK

- Det er irriterende at man får en slik innstilling at man ikke skal bryte, men det går en jævel i meg. Jeg var helt tom og husker ikke så mye av det, fortsatte han.

Han lå nesten en time i det medisinske teltet for å komme seg.

- Jeg tror ikke jeg kommer til være med på noe særlig mer terrengløp. Det er god trening, men nå er jeg ekstremt ødelagt. Framover blir utendørssesongen på bane som gjelder, sa 18-åringen, som i desember vant U20-EM i terrengløp.

Ville bryte barriere

Det var 35 år siden en europeisk løper tok medalje i U20-VM i terrengløp. Da var det spanske Pere Casacuberta som gjorde det.

NRK skriver i dag at det er bare løpere fra Kenya, Etiopia og Uganda som har tatt medalje på de siste 13 mesterskaperne. Men Ingebrigtsens mål, var, selvfølgelig, bryte den statistikken

- Hvis jeg stiller opp i løp, har jeg lyst til å vinne. Og da er det bare medaljer som gjelder i mitt hode, sier Ingebrigtsen til NRK.

Løpet i Danmark kommer bare en liten måned etter at Ingebrigtsen sikret seg gull på 3000 meter og sølv på 1500 meter under innendørs-EM i Glasgow i starten av mars.

Dessverre gikk det ikke som planlagt for Ingebrigtsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer