MULIG PRISDRYSS: Jakob Ingebrigtsen (til venstre) er nominert til to gjeve priser av det europeiske friidrettsforbundet (EA). Her med storebror Henrik etter EM-gullet på 5000 meter i Berlin i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MULIG PRISDRYSS: Jakob Ingebrigtsen (til venstre) er nominert til to gjeve priser av det europeiske friidrettsforbundet (EA). Her med storebror Henrik etter EM-gullet på 5000 meter i Berlin i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Jakob Ingebrigtsen nominert til to gjeve priser

Kan stikke av med seieren som både årets mannlige utøver i Europa og årets nykommer.

Friidrettskometen Jakob Ingebrigtsen er i finalefeltet til kåringen av både årets mannlige utøver i Europa og årets nykommer. Prisene deles ut 26. oktober.

Det europeiske friidrettsforbundet (EA) presenterte finalistene i hver kategori tirsdag. På herresiden dukket Jakob Ingebrigtsens navn opp på begge listene.

18-åringen kjemper med den svenske stavhopperen Armand Duplantis, den tyrkiske løperen Ramil Guliyev og den franske tikjemperen Kevin Mayer om å bli årets mannlige utøver i europeisk friidrett.

Karsten Warholm var også blant de nominerte, men den regjerende VM- og EM-vinneren på 400 meter hekk nådde ikke opp da lista ble kuttet ned til fire navn.

«Rising Star» er navnet på prisen for årets nykommer. Den ble vunnet av Warholm i fjor. Ingebrigtsen utgjør finaletrioen sammen med Duplantis og 400-meterløperen Jonathan Sacoor fra Belgia.

Sandnes-gutten kom i sommer hjem fra Berlin-EM med ikke mindre enn to gullmedaljer. Både på 1500 og 5000 meter ble det seier.

Prisvinnerne vil bli presentert under en EA-galla i sveitsiske Lausanne fredag i neste uke.