Ingebrigtsen-avtale med Nike

Jakob Ingebrigtsen skrev langtidskontrakt med utstyrsgigant

Jakob Ingebrigtsen (17) skrev i helgen under en kontrakt med utstyrsgiganten Nike. Den gjelder fram til 2024, melder TV 2.

LANG KONTRAKT: Jakob Ingebrigtsen skrev under en fem år lang avtale med Nike etter at han vant 1500 m under innendørs-NM i Bærum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LANG KONTRAKT: Jakob Ingebrigtsen skrev under en fem år lang avtale med Nike etter at han vant 1500 m under innendørs-NM i Bærum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Jakob har fått en veldig god avtale fram til 2024. Det sikrer økonomien i satsingen hans i mange år framover, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til TV-kanalen.

Det var han og moren Tone som måtte skrive under ettersom Jakob ennå ikke har fylt 18 år. Det er ikke vanlig at Nike skriver under med så unge utøvere, men unge Ingebrigtsen er en av verdens største friidrettstalenter.

- Både jeg og Tone har måtte skrive under som verger, så det var litt komplisert. Men vi er veldig fornøyde med avtalen, sier faren som ikke vil utdype nærmere hvor mye den er verdt.

Også hans to eldre brødre Filip og Henrik har avtaler med samme selskap, men etter det TV 2 erfarer er Jakobs avtale verdt mer. Kontrakten skal være bonusbasert.

- Jeg kan ikke kommentere beløp, men det er riktig at Henrik og Filip har noe kortere avtaler. De er på tre, fire år, med opsjoner for forlengelse.

Neste konkurranse for Jakob Ingebrigtsen er et innendørsstevne i Belgia neste helg. Etter det skal man vurdere om han skal løpe i innendørs-VM i Birmingham senere i vinter.

(NTB)