Jakob-rival måper: - Utrolig

Stewart McSweyn er mektig imponert over Jakob Ingebrigtsen (20), og kommer med oppsiktsvekkende melding.

KJEMPER: Stewart McSweyn i duell med Jakob Ingebrigtsen og kenyanske Timothy Cheruiyot. Foto: NTB
KJEMPER: Stewart McSweyn i duell med Jakob Ingebrigtsen og kenyanske Timothy Cheruiyot. Foto: NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

BISLETT / TOKYO (Dagbladet): Natt til tirsdag starter Jakob- og Filip Ingebrigtsen jakten på OL-finale på 1500 meter.

Mens Filip har slitt med formen i lang tid, og lenge var usikker på om det kom til å bli OL i år, har lillebror Jakob sakte, men sikkert blitt bedre og bedre.

Slik blir lagt merke til i miljøet.

REAGERER: Det svenske håndballandslaget hadde invitert de svenske diskoskasterne inn i lagbussen etter seieren mot Danmark. Det hadde de ikke lov til. Video: Handbollslandslaget via Instagram. Musikk: Epidemic Sound. Vis mer

- Utrolig

Blant dem Stewart McSweyn. Den australske 26-åringen har konkurrert med Jakob i flere år, og da Dagbladet snakket med ham etter Bislett Games dro han fram det ene komplimentet etter det andre:

- Han er en utrolig utøver, og er absolutt en av dem som kan ta gull når startskuddet i Tokyo går. Han er en klassefyr både på og utenfor tartandekket, og jeg er sikker på at dette blir en bra sesong for han, sier McSweyn.

Han fortsetter:

- Når man ser hva han er i stand til nå, så finnes det ingen grenser for ham. Jeg tror han er kapabel for en verdensrekord i framtida. Han kan gjøre ting vi aldri har sett tidligere. Det blir en spennende tid for Norge og norsk friidrett.

20-åringen har europarekorden 3.28,68 - 2,68 sekunder bak Hicham EL Guerroujs verdensrekord på 3.26 blank på 1500 meter.

De sekundene tror australieren at kan bli spist opp:

- Det er utrolig å se de stegene han har tatt, og jeg er sikker på at han kan bli enda bedre. Det virker som en naturlig utvikling. Det ser ut som han sakte, men sikkert har økt treningsmengden, og blitt sterkere og sterkere for hver uke.

RASKEST I HISTORIEN: Hicham El Guerrouj. Foto: NTB
RASKEST I HISTORIEN: Hicham El Guerrouj. Foto: NTB Vis mer

Offensivt mål

Da Dagbladet snakket med ham på Bislett hadde McSweyn nettopp løpt inn til personlig rekord på drømmemila med tiden 3,48,32.

OL-målet er offensivt:

- Medaljer er målet. Jeg må bare prøve å bli bedre inn mot OL, det er hard kamp om de øverste plassene, forklaret han til Dagbladet.

- Hva tror du om Jakobs sjanser?

- Jeg håper selvfølgelig på meg selv, men han kommer til å være helt der oppe, det er det ingen tvil om. Utholdenheten han er ekstraordinær, og det er sannsynligvis ingen som matcher han på det. Det er spennende å løpe i Tokyo med ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer