Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-vinner Jakob Ingebrigtsen

Jakobs (17) mektige stjerneagent: - Han er den nye superhelten

Daniel Wessfeldt sammenlikner yngstemann Ingebrigtsen med tidenes beste løpere og ber norske sponsorer kjenne sin besøkelsestid.

AGENT: Daniel Wessfeldt er en mektig mann innen friidretten og har alle Ingebrigtsen-brødrene på klientlista. Foto: NIKLAS LARSSON
/

BILDBYRÅN
AGENT: Daniel Wessfeldt er en mektig mann innen friidretten og har alle Ingebrigtsen-brødrene på klientlista. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Wessfeldt startet karrieren som gullsmed, men tok en karrierevending og begynte å hjelpe idrettsutøvere på veien til edelt metall. Svensken har slått seg opp som en av friidrettsverdens største agenter, og i stallen har han en ung nordmann med ei lysende framtid.

- «The future is bright» for Jakob (17), konstaterer Wessfeldt på svensk-engelsk overfor Dagbladet.

Han har alle Ingebrigtsen-brødrene i stallen. I tillegg finner man navn som Karsten Warholms største rival, Abderrahman Samba, svømmestjernen Sarah Sjöström og høydehopperen Blanka Vlasic. Tidligere har også Andreas Thorkildsen og Russlands største friidrettsprofil, Jelena Isinbajeva, blitt representert av svensken.

- Tørster etter ham

Sportslig suksess leder ofte økonomisk suksess. Nå forventer Wessfeldt at sponsorene stiller seg i kø for å bli med på Jakob Ingebrigtsens suksesshistorie.

- Det er mange store internasjonale merker som vil være med, men det er viktig med norske merker. Nå må norsk næringsliv ta ansvar og stille seg bak denne utøveren. Jakob kom bli så god han bare vil, men han behøver støtte. Men jeg er sikker på at det kommer til å ordne seg, sier stjerneagenten.

Yngstemann Ingebrigtsen er allerede sponset av Nike. Wessfeldt vil ikke røpe detaljene, men sier de er fornøyd med både lengden og det økonomiske.

- Nike tørster etter utøvere som ham, mener han.

Også stevnedirektør for Bislett Games og EM-vinner fra 1994, Steinar Hoen, tror Nike er svært fornøyd med å ha fått kloa i Jakob før den store sportslige oppturen.

- Mange av de andre utstyrsleverandørene er nok misunnelig på Nike, som var tidlig ute med å satse på Jakob. De tok en sjanse og fikk jackpot. De er et rettferdig selskap og vil nok gjøre Jakob fornøyd, forteller Hoen.

- En superstjerne

Få trodde sine egen øyne da Jakob sprang inn til gull på 1500-meteren under friidretts-EM forrige uke. Overraskelse ble til sjokk da han fulgte opp en et nytt gull på 5000-meter dagen etter.

- Han er ute av denne verden. Den nye superhelten på mellomdistanse, slår Wessfeldt fast, og sammenlikner 17-åringen med tidligere VM-vinner Steve Cram og OL-vinner, Sebastian Coe.

Den unge nordmannens navn har vært på alles lepper gjennom EM-uka. Også folk utenfor Europa har lagt merke til prestasjonene, men vel så mye totalpakken Jakob Ingebrigtsen.

- Jakob har en karisma og en utstråling som har imponert hele verden. Han har X-faktor og er en superstjerne. Han møter ikke bare opp og leverer resultatene, men byr på seg selv i tillegg, mener agenten.

- Ville betalt godt

Hoen tror utøverens markedsverdi har mangedoblet seg, og mener at en rimelig pris per stevne bør være 10 000 dollar. På toppen av det kommer premiepenger. Jakob skal ha tjent rundt 120 000 kroner på de to seirene i Berlin.

- Dette betyr enormt mye for Jakob, men også for Team Ingebrigtsen. Filip er i verdensklasse allerede, og nå har Jakob skutt gjennom taket. Hvis jeg skulle arrangert et Diamond League stevne i Europa ville jeg betalt godt for å få alle på start i samme løp, forteller Hoen.

Han forteller at norske utøvere for dobbelt betalt under Bislett Games, men at det ikke nødvendigvis er like attraktivt andre steder.

- Hvis Jakob for eksempel skal springe i Paris blir verdien hans målt ut ifra hvor mange billetter han selger. Da får en franskmann betalt mer der, forklarer han.

Beholde bakkekontakten

Wessfeldt tror yngstebroren kan utfordre de vanligvis suverene afrikanerne i VM- og OL-sammenheng, mens Hoen mener Jakobs gulldobbel og Warholms EM-gull har gjort savnet etter Usain Bolt minimalt.

Når pengene har begynt å renne inn på konto og troféskapet fylles opp, er det viktig å holde hodet kaldt. Mange ungdomsstjerner har blitt påvirket negativt av suksessen og oppmerksomheten, men Wessfeldt er ikke bekymret.

- Det er viktig at han holder beina plantet på jorda. Når han kommer tilbake på skolen, vil han jo være superstjerne der også. Men der kan han være seg selv, og jeg er sikker på at han klarer den balansen. Han er en intelligent gutt, og stresses ikke av noe, mener agenten, som har fått en ny stjerne på lista over utøverne han representerer.