Kenyanske stjerner utestengt fra friidretts-VM

Jakobs rival strøk i doptest

To kenyanske løperstjerner er blitt utestengt fra VM. Men det skyldes ikke de nye avsløringene på tysk TV.

MISTER KONKURRENTER: Kenyas to beste 5 000 meter-løpere kommer ikke til start i VM. De tok dobbeltseier på distansen i det nasjonale mesterskapet forleden, men stod ikke på lista over løpere som blir internasjonalt kontrollert. Friidretten har innført et system som krever bedre kontroll enn som så over VM-deltakerne. Derfor mister Jakob Ingebrigtsen sin hardeste kenyanske motstander. FOTO: AP Francisco Seco.
MISTER KONKURRENTER: Kenyas to beste 5 000 meter-løpere kommer ikke til start i VM. De tok dobbeltseier på distansen i det nasjonale mesterskapet forleden, men stod ikke på lista over løpere som blir internasjonalt kontrollert. Friidretten har innført et system som krever bedre kontroll enn som så over VM-deltakerne. Derfor mister Jakob Ingebrigtsen sin hardeste kenyanske motstander. FOTO: AP Francisco Seco. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR noen dager siden fortalte Kenyas nye 5 000 meter -stjerne Michael Kibet at han var så rask at han kunne løpe fra hvem som helst i VM:

- Drømmen min er å bli verdensmester. Det er 14 år siden Kenya sist tok gull på 5 000 meter. Da er det på tide å bryte forbannelsen, sa han etter å ha spurtet inn seieren i det nasjonale mesterskapet.

Nå er det klart at han ikke får løpe i VM.

Friidrettens harde antidopingregime har stoppet den første østafrikanske medaljekandidaten bare ett døgn etter at den tyske TV-stasjonen ZDF minnet oss på hvordan noen av disse kandidatene tar sine medaljer.

Men denne gangen er det ikke en doper som ble avslørt på TV.

MICHAEL KIBET har formelt sett ikke gjort noen ting galt. Etter at Michael satset på løping fordi han ble sett av en lokal folkeskolelærer hjemme i Elgeyo, har utviklingen bare gått rett oppover. Det er ikke talentet det står på. Bare systemet rundt ham:

  • Kibets navn har ikke stått på de riktige listene; de avgjørende oversiktene over hvilke løpere som Kenya hadde tenkt å sende til VM.

Om denne glippen var en slurvefeil eller et bevisst valg, vet vi ikke. I går kveld rykket Kibets management ut med en beklagelse om at de nasjonale dopingtesterne aldri hadde brydd seg om Michael Kibet på tross av gjentatte oppfordringer om å komme på besøk. Men hva som egentlig har skjedd, er usikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer