Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour des Fjords 2018:

Jakobsen triumferte i Grimstad

Nederlandsk spurttalent stjal showet i dramatisk spurt i Tour des Fjords.

SUVEREN: Fabio Jakobsen tok nok en Quick-Step-triumf da han vant åpningsetappen i Tour des Fjords 2018. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SUVEREN: Fabio Jakobsen tok nok en Quick-Step-triumf da han vant åpningsetappen i Tour des Fjords 2018. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Åpningsetappen av Tour des Fjords ble avsluttet med lokale runder inne i Grimstad. Et samlet felt dundret inn i den siste bakken, med 500 meter igjen til mål. I kaoset veltet flere på oppløpet, men Fabio Jakobsen fant veien til mål. Quick-Step Floors-spurteren avanserte på de siste meterne, og vant komfortabelt.

Moreno Hofland (Lotto Soudal) ble nummer to foran Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) og hans lagkompis Amund Grøndahl Jansen.

Edvald Boasson Hagen hadde ikke det nødvendige trøkket i beina på de siste meterne, og ble nummer fem.

– Jeg så ikke noe til velten. Jeg er glad for hver gang jeg ikke er i bakken. Det ble en veldig lang spurt, og jeg var litt for langt bak inn i bakken. Laget gjorde en bra jobb på slutten for å holde meg framme, men det var nok litt for tidlig framme. Uansett er det bra å ikke gå ned i noen velt, sier Edvald Boasson Hagen i intervju med TV 2 like etter målgang.

Dimension Data var synlige i kilometerne før finalen, men traff ikke helt med opptrekket inn mot målstreken i Grimstad.

– Det ble en rask avslutning. Jeg visste at jeg måtte være langt foran. Men det var hektisk og vi kom ikke fram. Det var en hard kamp. Formen føltes ganske bra egentlig. Så det er positivt. Men tydeligvis ikke bra nok til å krysse linja først, konstaterer 31-åringen.

Holst Enger i bakken

For Sondre Holst Enger endte spurten med noen hundre meter igjen. Flere mann gikk i bakken, og Israel Cycling Academy-spurteren var blant de første som traff asfalten.

– Veien i Grimstad smakte ikke så godt i dag. Jeg fikk utrolig bra hjelp der. Men så ble jeg sperret av en Sunweb-rytter. Jeg skulle inn på et hjul. Så tror jeg noen traff meg bakfra, sier Holst Enger i intervju med TV 2 etter målgang.

– Jeg har ikke brukket noe. Det svir bare. Det er ikke verre enn det. Men det er kjedelig. Jeg tror ikke jeg får sove så godt de neste nettene, konstaterte 24-åringen.

191 kilometer fra Lindesnes til Grimstad utgjorde første dag av årets Tour des Fjords. En spurtvennlig etappe ble avsluttet med lokale runder på de siste 25 kilometerne i Thor Hushovds hjemby.

Slik gikk det til:

Carlos Verona (Mitchelton-Scott), Floris Gerts (Roompot), Henrik Evensen (Joker-Icopal), Daniel Pearson (Aqua Blue) og Frantisek Sisr (CCC) fikk gå av gårde tidlig på etappen.

Kvintetten ledet med over to minutter med 30 kilometer kjørt. Den første innlagte spurten var Sisr først over, foran Evensen og Gerts.

Hovdefeltet begynte å kontrollere, og var 1:50 bak.

Klatrepoeng

Syv mil ut i rittet økte utbryterne igjen. Nesten tre minutter var avstanden inn mot første bakkespurt. Denne gangen var Evensen raskest, med Verona og Gerts bak seg.

Utbryterne holdt unna inn til den lokale runden i Grimstad. Med 23 kilometer igjen krysset de målstreken for første gang, med hovedfeltet snaue to minutter bak.

Spurtlagene kjørte, og ledelsen sank raskt. Med 19 kilometer igjen av runden var det bare 1:15 fram til kvintetten.

Samling før spurten

Storlagene tok kontroll mot slutten. Sunweb, Quick-Step Floors, Team Sky og Dimension Data samarbeidet for å kjøre inn bruddet på fem.

Det klarte de med åtte kilometer igjen, og et samlet felt kom inn mot målstreken i Grimstad. I den siste bakken og på de siste hundre meterne var Fabio Jakobsen den raskeste. Dermed ble det en ny seier til Quick-Step og gul trøye på unggutten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media