Jakter fikserspor til svensk gamblingmafia

NFF og politiet sjekker Stockholm-turer til norske spillere.

 VARSELLAMPER:  Norsk Tipping sjekker umiddelbart når det blir spilt unormalt høye beløp på enkeltkamper og kombinasjoner på lanngoddsen. Men de internasjonale bookmakerselskapene med de samme kampene på programmet står utenfor kontrollen Norsk Tipping, NFF og norsk politi. FOTO: FRANK KARLSEN/DAGBLADET.
VARSELLAMPER: Norsk Tipping sjekker umiddelbart når det blir spilt unormalt høye beløp på enkeltkamper og kombinasjoner på lanngoddsen. Men de internasjonale bookmakerselskapene med de samme kampene på programmet står utenfor kontrollen Norsk Tipping, NFF og norsk politi. FOTO: FRANK KARLSEN/DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet):  Kampfiksing har lange tradisjoner i europeisk fotball. Nå kan det også ha kommet til Norge.

I dag anmelder Norges Fotballforbund formelt den påståtte kampfiksingen i norsk fotball til politiet.

Dagbladet får fra flere sentrale kilder bekreftet at en av hovedteoriene er at et kriminelt miljø i Stockholm, som har bakgrunn fra Øst-Europa, kan være oppdragsgiver.

Foreløpig er to Follo-spillere og en spiller på Ull/Kisa under mistanke for å være involvert i kampfiksing som til sammen handler om millionbeløp.

Dobbeltspill Den påståtte kampfiksingen kan ha skjedd i Østsiden 4-3 seier over Follo i 2. divisjon 24. juni. Samme dag ble det spilt en annen kamp i divisjonen som også blir sett nærmere på.

Frigg - Asker 7-1 er et annet «mystisk» resultat samme dag.

Ifølge Dagbladets  opplysninger mistenker fotballforbundet at det er spilt et såkalt dobbeltspill på oddsen på disse to kampene. Det skal være snakk om milliongevinst for de som spilte dette dobbeltspillet.

Seier til Østsiden ga 2,35 i odds og Frigg-seier over Asker 2,45  på Norsk Tippings langoddsprogram søndag 24. juni.  Det ga en samlet odds på 5,75 for de to kampene, som ikke sto på resultatoddsen eller oddsbomben hos det statlige spilleskapet på Hamar.

- Follo-kampen har ført til at den andre kampen også er under mistanke. Det er en indirekte forbindelse mellom kampene når det gjelder oddsspill, forklarer generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

I tillegg er det mistanke om kampfiksing i gårsdagens adeccoligaoppgjør mellom Ull/Kisa og Hamkam. Kampen ble avlyst i går formiddag.

Sjekker Stockholm-turer Kilder i kampfiksermiljøet hevder at sentrale personer fra det organisert kriminelle miljøet har hatt kontakt med enkelte fotballspillere
i Norge. 

Dagbladet kjenner til at fotballforbundet, og nå også politiet, vil undersøke om noen norske spillere har hatt møter i Stockholm i forkant av kampene.

Gamblingmafiaen i Sverige skal, etter det Dagbladet får opplyst, være et svært lukket kriminelt miljø. Enkelte av medlemmene skal tidligere være straffdømt for blant annet ran.

— Det er ofte store, internasjonale, kriminelle nettverk som ligger bak disse sakene. Vi har mange spillobjekt nedover i ligaene, og at resultatmanipulering i Norge ikke skulle komme er nesten naivt å tro, sier fotballpresident
Yngve Hallén på generelt grunnlag.

 SLO ALARM:  Follo-ledelsen slo selv alarm etter 3-4 for Østsiden 24. juni. Da ledet Follo 3-0 til det gjensto en halvtime av kampen. FOTO: BENJAMIN A. WARD, DAGBLADET.
SLO ALARM: Follo-ledelsen slo selv alarm etter 3-4 for Østsiden 24. juni. Da ledet Follo 3-0 til det gjensto en halvtime av kampen. FOTO: BENJAMIN A. WARD, DAGBLADET. Vis mer