Jakter fikserspor til svensk gamblingmafia

NFF og politiet sjekker Stockholm-turer til norske spillere.

VARSELLAMPER:  Norsk Tipping sjekker umiddelbart når det blir spilt unormalt høye beløp på enkeltkamper og kombinasjoner på lanngoddsen. Men de internasjonale bookmakerselskapene med de samme kampene på programmet står utenfor kontrollen Norsk Tipping, NFF og norsk politi. FOTO: FRANK KARLSEN/DAGBLADET.
VARSELLAMPER: Norsk Tipping sjekker umiddelbart når det blir spilt unormalt høye beløp på enkeltkamper og kombinasjoner på lanngoddsen. Men de internasjonale bookmakerselskapene med de samme kampene på programmet står utenfor kontrollen Norsk Tipping, NFF og norsk politi. FOTO: FRANK KARLSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Kampfiksing har lange tradisjoner i europeisk fotball. Nå kan det også ha kommet til Norge.

I dag anmelder Norges Fotballforbund formelt den påståtte kampfiksingen i norsk fotball til politiet.

Dagbladet får fra flere sentrale kilder bekreftet at en av hovedteoriene er at et kriminelt miljø i Stockholm, som har bakgrunn fra Øst-Europa, kan være oppdragsgiver.

Foreløpig er to Follo-spillere og en spiller på Ull/Kisa under mistanke for å være involvert i kampfiksing som til sammen handler om millionbeløp.

Dobbeltspill Den påståtte kampfiksingen kan ha skjedd i Østsiden 4-3 seier over Follo i 2. divisjon 24. juni. Samme dag ble det spilt en annen kamp i divisjonen som også blir sett nærmere på.

Frigg - Asker 7-1 er et annet «mystisk» resultat samme dag.

Ifølge Dagbladets  opplysninger mistenker fotballforbundet at det er spilt et såkalt dobbeltspill på oddsen på disse to kampene. Det skal være snakk om milliongevinst for de som spilte dette dobbeltspillet.

Seier til Østsiden ga 2,35 i odds og Frigg-seier over Asker 2,45  på Norsk Tippings langoddsprogram søndag 24. juni.  Det ga en samlet odds på 5,75 for de to kampene, som ikke sto på resultatoddsen eller oddsbomben hos det statlige spilleskapet på Hamar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer