PÅ TRIPPELJAKT: Håndballspillerne f.v.: Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø har to OL-gull fra før og jakter nå på sitt tredje.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
PÅ TRIPPELJAKT: Håndballspillerne f.v.: Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø har to OL-gull fra før og jakter nå på sitt tredje. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Jakter historisk OL-rekord:– Det er langt fram dit

Fire norske håndballjenter går snart på rekordjakt. Ingen spillere har tidligere tatt tre olympiske håndballgull for damer.

Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde, Marit Malm Frafjord og Linn-Kristin Riegelhuth Koren kan klare det i løpet av vel to uker.

I fire strandstoler sitter de for fotografering i ytterkant av deltakerlandsbyen.

– Det er langt fram dit, men det er utrolig stort for meg å være her i mitt tredje OL. Jeg hadde aldri trodd det da jeg dro til mitt første OL (2008), sier Grimsbø til NTB.

Spesielt

Lørdag starter håndballjentene mot vertsnasjon Brasil. Det er en motstander som ga Grimsbø kanskje den hittil viktigste kampen i hennes karriere.

Norge lå under med seks mål i OL-kvartfinalen for fire år siden, men kom tilbake vant.

– Det var litt det å være med på en snuoperasjon med laget og at vi sto sammen og hevet oss over hele linja. Vi snudde den kampen totalt og vant klart.

– For min del var det å få stå og ta det ansvaret i en avgjørende periode. Det var noe jeg ikke hadde gjort mange ganger på landslaget. For meg ble den kampen veldig sterk på grunn av det, sier Grimsbø.

Jevnere

London-lekene ble på et vis også et lite veiskille på keeperfronten. Katrine Lundes åpenbare posisjon som førstemålvakt var borte.

– Jeg følte at ting begynte å skje i 2010, men det var vel i OL-12 det skjedde, sier Grimsbø.

Denne gangen er hun og Lunde Norges keepere mens Silje Solberg har reserveplassen.

Norge har «alltid» hatt de beste målvaktene i kvinnehåndball. Det kan fort bli slik også denne gangen.

Både Grimsbø og Lunde er også blitt mamma for første gang de siste årene.

Åpent

Norge er «alles» favoritt til å ta gullet for tredje gang på rad. Bookmakerne betaler bare vel to ganger pengene på ny norsk tittel.

I Norges OL-gruppe er også Angola, Romania, Montenegro (tapende finalist i 2012) og Spania.

De fire beste går videre til kvartfinale.

(NTB)