Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Johansens Fulham i intens sluttspurt

Jakter opprykk til Premier League: - Vi er fryktet

Stefan Johansen scorer mål, legger opp til mål, og er blant Fulhams mest benyttede spillere. Nordmannen kjemper nå for Premier League-spill neste sesong.

PL-DRØMMEN: Stefan Johansen er en bærebjelke på et Fulham-lag med gode muligheter for opprykk til Premier League. Foto: Action Images/Adam Holt
PL-DRØMMEN: Stefan Johansen er en bærebjelke på et Fulham-lag med gode muligheter for opprykk til Premier League. Foto: Action Images/Adam Holt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drømmen om Premier League lever i beste velgående for Stefan Johansen og hans Fulham.

Kun åtte kamper gjenstår av årets sesong, og laget har satt seg i en drømmeposisjon for å sikre opprykk. For øyeblikket er Fulham på 3.-plass, hvor nummer tre til seks skal ut i playoff om den siste opprykksplassen. Til Cardiff på 2.-plass og direkte opprykk er det sju poeng.

- Det blir spennende, konstaterer Johansen om perioden som kommer.

- Vi har satt oss selv i en fantastisk posisjon. Cardiff gjør det også bra, men de skal opp mot lagene vi nettopp har møtt, og som ligger rundt oss på tabellen. Vår oppgave er å fortsette å vinne kamper og legge press på dem. Hvis de taper en eller to kamper kan det bli avgjort i siste serierunde, sier han.

​Cardiff møter lagene som nå er nummer 1, 4, 5 og 9 i ligaen, mens Fulham bare har en motstander fra topp ti igjen denne sesongen.

- Fryktet lag

På litt over én måned skal de resterende åtte kampene spilles. Det er med andre ord en svært hektisk periode Championship-klubbene har i vente. I tillegg er sjansene gode for at det blir playoff etter det igjen.

Det er rytmen Johansen har blitt vant til etter at han signerte for Fulham i 2016, og nordmannen mener det er en del man må takle om det skal bli opprykk. Og det er ikke tvil om at spill på øverste nivå i England frister noe voldsomt for Johansen.

- Det er ikke til å legge skjul på at man har lyst til å spille i Premier League. Det er også Fulhams ambisjon, og en av grunnene til at jeg dro dit. Vi var nære i fjor da vi røk i playoff, men i år er vi i en enda bedre situasjon. Jeg tror vi generelt sett er fryktet som lag. Det er flere som sier at vi er blant de beste, om ikke det beste laget de har spilt mot. Vi var litt ustabile i starten om sesongen, også får vi se om vi nå har funnet formen til riktig tidspunkt, forteller han.

Sanker gule kort

Johansen har fått en nøkkelrolle i Fulham, og lagets nest mest brukte spiller med 37 kamper i årets sesong. Kun tenåringssensasjonen, Ryan Sessegnon (17), har flere.

På disse kampene har nordmannen notert seg for seks mål og seks assist, og siden han ankom i 2016 er det ingen midtbanespillere i Championship som har scoret mer enn Johansen.

Denne sesongen topper midtbanespilleren også Fulhams statistikk for antall gule kort.

- Det er litt sånn treneren vil at vi skal spille. Vi er veldig offensive og avgir mye rom bakover. Det er mange av dem som er såkalte «technical fouls», som det heter. Vi er et par spillere på laget som er mest utsatt, så det er mest det det går i, forklarer han.

- Søkk imponert

For å øke sjansen for opprykk og suksess, hentet Fulham inn flere spillere i januar. Blant dem, den serbiske tankspissen, Aleksandar Mitrovic fra Newcastle.

På de ni første kampene har han puttet sju mål, og vært avgjørende for at Fulham kjemper helt i toppen.

- Jeg er søkk imponert over han. Måten han, som man sier på engelsk, «bully» de engelske forsvarsspillerne, er helt sykt Og det er ikke bare muskler, han scorer på de sjansene han får. Vi har manglet en boksspiller som han. Vi har mye possession og kommer til innlegg, men har manglet en typisk målscorer, forteller Johansen.

Fulham møter Norwich fredag 30. mars kl. 16.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!