Jakter på backenes svar på Beckham

Toppklubbene i kø for unggutten Gareth Bale (17).

• Premier League-klubbenes ønskelister:Her er hele lista.

LONDON (Dagbladet.no): Claus Lundekvam forstår svært godt hvorfor Liverpool, Manchester United, Arsenal, Newcastle, Tottenham, Everton og Portsmouth skal være ute etter hans unge lagkamerat.

- Han har en fantastisk venstrefot. Men det viktigste er at han har begge beina plantet godt på jorda. Han er en god gutt, sier Southamptons veteranstopper til Dagbladet.

For et snaut år siden var det navnet til en annen unggutt fra byen på sørkysten som var på alles lepper. 16 år gamle Theo Walcott ble solgt til Arsenal for seks millioner pund (74 mill.kr.).

I sommer ble han tatt ut i den engelske VM-troppen uten å ha spilt et eneste minutt i Premier League. Lundekvam tror frisparkspesialisten kan ha godt av å vente med å gå til en større klubb.

- Jeg tviler litt på at det skjer noe nå. Men jeg skjønner veldig godt interessen fra de store klubbene. Men det er en vrien situasjon. Se på Walcott. Han har ikke fått spille mye. Mitt råd er at han ikke forhaster seg. Bale er 17 år og fortsatt uerfaren. Dersom han får tid til å utvikle seg, så kan han etter hvert spille hvor han vil, mener Lundekvam.

Walisiske Bale har med sine fem mål på 20 kamper fra venstrebacken faktisk scoret flere mål for Southampton enn angrepsspilleren Walcott gjorde. Unggutten har kontrakt med klubben som kjemper for Premier League-opprykk fram til sommeren 2008. Ifølge avisa The Guardian har Southampton allerede avvist et bud fra Tottenham på cirka 5 millioner pund.

Wales-manager John Toshack, som ga Bale sin landslagsdebut allerede før fylte 17 år, kaller ham «venstrebackenes svar på David Beckham». Og ifølge Daily Mirror skal også Real Madrid nå vise interesse for unggutten.

ETTERTRAKTET: Den 17-årige venstrebacken Gareth Bale har allerede debutert på det walisiske landslaget. Nå vil toppklubbene hente ham fra Southampton. Foto: SCANPIX
ETTERTRAKTET: Den 17-årige venstrebacken Gareth Bale har allerede debutert på det walisiske landslaget. Nå vil toppklubbene hente ham fra Southampton. Foto: SCANPIX Vis mer

- Gareth er helt spesiell. Han har ferdigheter som selv ikke landets toppspillere har. Hans evner ved frispark fra distanse eller like utenfor 16-meteren er som David Beckhams.

Jeg var på Chelseas kamp mot Arsenal. Ashley Cole spilte veldig bra. Men jeg vet at Gareth kommer til å bli bedre enn ham. Han kan bli bedre enn hvem som helst - hvor som helst, mener John Toshack.

Les alle Premier League-klubbenes ønskelister her.