Jakter på Eggen-arvtaker

TRONDHEIM (Dagbladet): Innen 30. juni må Nils Arne Eggen avgjøre om han vil fortsette som Rosenborg-trener. Klubbens styre er allerede i full gang med å lete etter hans arvtaker.

I går trente laget uten hovedtreneren. Han var reist på hytta for å lade batteriene, etter en turbulent periode i klubben. Der blir han hele helga, mens laget drar til Stavanger for å møte Viking i morgen. Assistenttrener Ola By Rise, som ledet gårsdagens trening, skal også ha ansvaret for Rosenborg i deres siste kamp før seriestarten.

- Dette er fullstendig udramatisk. Det er ikke noe styret har brukt energi på i det hele tatt, sier Rosenborgs styreformann, Knut Skoglund, til Dagbladet.

- Er Eggens behov for hvile tegn på at vi kan stå foran et trenerskifte?

- Nei, ikke i det hele tatt. Han hadde bare behov for å slappe av denne helga. Jeg er ikke bekymret for at Nils Arne skal miste gløden, men hundre prosent sikker på at han er tilbake i full fyr igjen på mandag.

Trenerjakt

Styreformannen opplyser at det er Nils Arne Eggen selv som avgjør om han vil fortsette som trener eller ikke. Foreløpig har han sagt ja til å trene laget ut denne sesongen. Før 30. juni må han gi styret et endelig svar på om han vil fortsette ett år til eller ikke.

- Vi jobber allerede ut ifra at det kan hende dette er det siste året hans, sier Skoglund, og bekrefter at de er i gang med å lete etter arvtakeren.

- Vi har startet den prosessen for lenge siden, ellers hadde vi vært dårlige ledere. Dette er en selvfølge, og dette gjør vi selvsagt i full forståelse med Nils Arne. Når avgjørelsen er tatt, og om han slutter, så bør vi stort sett har ting på plass, sier Skoglund.

Han kan ikke si noe om hvilke navn de jobber med, men Ola By Rise er naturligvis en av kandidatene. Det er også Trond Sollied, som ledet Rosenborg med stor suksess i Eggens hvileår.

Knut Torbjørn Eggen er nevnt som en mulig arvtaker etter faren. Åge Hareide er heller ikke noe dårlig navn, ikke minst med tanke på at hans kontrakt med Brøndby går ut etter årets sesong.

Ingen ny Nils Arne

En ting er iallfall sikkert: Rosenborg-styret er ikke på jakt etter en ny Nils Arne Eggen.

- Det finnes ingen annen Nils Arne, og det vil sannsynligvis ikke dukke opp noen flere heller, for de lages vel ikke, sier styreformannen.

Han ser for seg at de må gjøre ting på en annen måte med en ny hovedtrener i klubben.

- Men om Nils Arne gir seg, så skal han være engasjert i klubben fortsatt. Det har vi en avtale på, sier Knut Skoglund.

EGGENFRI SONE: Det var ei rolig Rosenborg-trening på Lerkendal i går, med Ola By Rise og Bjørn Hansen som trenere. Nils Arne Eggen var dratt på hytta for å samle krefter.