Jakter på erstatteren

Stabæk vurderer flere erstattere for Martin Andresen, men håper å få beholde sin kaptein.

I går var 26-åringen på besøk hos Blackburn, og så deres hjemmetap mot Bolton. Engelskmennene ønsker den norske landslagsspilleren, og må handle før det internasjonale overgangsvinduet stenger 31.januar.

I Stabæk håper man sportslig sett at kaptein blir i klubben, men er forberedt på at det kan bli salg.

- Vi har flere navn på blokka, og skal klare å finne en ny midtbanespiller. Spørsmålet er om vi klarer å finne noen som er like gode, sier formann Erik Loe til Dagbladet.

Kort tid

Norske aviser spekulerte i går i at Andresen var priset til mellom 10 og 15 millioner kroner. Loe vil ikke kommentere summene, men sier Stabæk må få penger til å kjøpe en erstatter. Wimbledon skal dessuten ha 50 prosent av overgangssummen, som en del av som ble undertegnet da Martin kom gratis tilbake fra sitt forrige utenlandsopphold.

Andresen skal trene med Blackburn kommende uke, og Loe er forberedt på at det ikke vil komme et eventuelt bud før den er omme. Det vil si at Stabæk får under to uker på seg til å kjøpe en ny spiller.

- Sånn sett ligger det mest an til at det blir en spiller fra Norden, hvor overgangsvinduet er lengre åpent. Men det spørs om vi klarer å finne en erstatter i Norge.

Ikke Bosman

Loe utelukker heller ikke at man ser utenfor de nordiske landene, og innrømmer at det kan være aktuelt å kontakte klubber man har solgt spillere til før. Den lista inneholde blant andre Everton, Wimbledon, Anderlecht, Nürnberg og nå kanskje Blackburn.

- Det er et scenario vi ser for oss, og da sannsynligvis unge spillere som ikke spiller fast på førstelagene. Men vi ønsker ikke spillere som bare ser på Stabæk som en mellomstasjon. De må ha lyst til å spille for klubben.

Martin Andresen har kontrakt med Stabæk ut 2004, men Erik Loe sier midtbanespilleren kommer til å signere ny kontrakt dersom det ikke blir noe salg før den tid.

- Han vil ikke bli Bosman-spiller, det ligger ikke i hans natur.

ERSTATTES? Stabæks Martin Andresen er på trening med Blackburn - og Stabæk-ledelsen vurderer erstattere. Lyns Tomasz Sokolowski kan være en god kandidat.