Jakter på gullfølelsen

Men først må Frode Estil bli frisk.

(Dagbladet.no): - Jeg ble litt overraska da det sto på tekst-TV at jeg er sjuk. Det er ikke så alvorlig som det kunne virke som, sier Frode Estil til Dagbladet.no.

Men han er forkjølet, og Estil innrømmer at det bekymrer ham litt 10 dager før langrennslandslaget drar på høydeopphold i Val Senales.

- Det er ikke gunstig, men samtidig må alle regne med å bli sjuke i løpet av vinteren. Og da er det ikke så ille å bli forkjølet i oktober.

- Følte jeg ville vinne

I VM i Oberstdorf sist vinter, sto han øverst på pallen etter en av de største femmilsdagene i norsk langrennshistorie. Norge foran Norge, med Norge på tredjeplass. Eller gull til Estil, sølv til Anders Aukland, og bronse til Odd-Bjørn Hjelmeset.

Det kom ikke som noen bombe for Estil at det ble VM-gull.

- Allerede etter åpningsrennene på Beitostølen, følte jeg at jeg kom til å bli verdensmester. I de første rennene er det ikke så viktig med resultatene, for de avhenger av så mange faktorer. Det er følelsen som teller.

Vurderer å stå over

FLERE MEDALJER: Frode Estil (i midten) håper på et nytt suksessmesterskap i Torino-OL. Her sammen med Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeset etter femmils-dominansen i Oberstdorf. Foto: Ole C.H. Thomassen
FLERE MEDALJER: Frode Estil (i midten) håper på et nytt suksessmesterskap i Torino-OL. Her sammen med Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeset etter femmils-dominansen i Oberstdorf. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Og det å holde seg frisk, selvfølgelig. I fjor ble Estil sjuk like etter Beitostølen-rennene. Nå tar han sine forhåndsregler.

- Vi gikk noen renn hvor det var veldig kaldt, helt ned i 20 grader. Hvis det blir veldig kalt i Kuusamo (15 kilometer klassisk og fri 26. og 27. november), står jeg kanskje over ett av rennene, sier Frode Estil.

Og er spent på hvordan det går med Leeds. For når favorittlaget taper, går det bra for Frode. Og omvendt.

Vil ha Hæstad

- Da jeg ble sjuk i fjor, vant Leeds 6-1, så vidt jeg husker. Så det har vært litt vanskelig det der. Men så, da jeg ble verdensmester i Oberstdorf, så vant Leeds. Så nå håper jeg både de og jeg vinner.

Sier Frode Estil, og kommer med et godt råd til Leeds-sjef Kevin Blackwell.

- Kjøp Kristofer Hæstad. Han skulle jeg likt å se i Leeds-drakta. Vi trenger en terrier ved siden av Shaun Derrie på midtbana.