Jakter på Ivers-rekorden

Stabæks Petter Belsvik (30) er spissen som alltid lager mål. Foran dagens tippekamp mot Viking står han med 124 goaler i toppserien.

- Målet mitt er å slå Odd Iversens scoringsrekord og bli historisk, sier Petter Belsvik til Dagbladet. Odd Iversen lagde 158 seriemål, 13 mer enn Per «Snæbbus» Kristoffersen. Belsvik er på klar tredjeplass sammenlagt, og på delt fjerdeplass i år med 14 mål. Sigurd Rushfeldt (23), Jostein Flo (17) og Rune Lange (16) er foran.

- Jeg har kontrakt med Stabæk to år til. Det vil si at sjansen er der til å slå Ivers. I Start lagde jeg 22 seriemål på én sesong. Første året mitt i Stabæk hadde jeg 18, sier Petter Belsvik.

Han har lagd toppseriemål for fire forskjellige klubber:

28 på tre år i Molde (8, 12 og 8), 23 på to år i Hamkam (7 og 16), 38 på to år i Start (16 og 22) og foreløpig 35 på snart tre år i Stabæk (18, 3 og 14).

- Hva er de viktigste egenskapene til en toppscorer?

- Du må ha teften og rutinen, plassere deg riktig og være kald og rolig i avslutningsøyeblikket.

- Selv har jeg alltid hatt fordelen av å spille på lag med gode midtbanespillere, som har lagt fine baller. Blant andre Ståle Solbakken, Vegard Skogheim, Erik «Myggen» Mykland, Tommy Svindal Larsen, Axel Kolle og Martin Andresen, sier storscorer Petter Belsvik.

  • Tippekampen i dag: Stabæk-Viking.

NRK1 kl. 16.00.