Jakter på Ivers-rekorden

Stabæks Petter Belsvik (30) er spissen som alltid lager mål. Foran dagens tippekamp mot Viking står han med 124 goaler i toppserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Målet mitt er å slå Odd Iversens scoringsrekord og bli historisk, sier Petter Belsvik til Dagbladet. Odd Iversen lagde 158 seriemål, 13 mer enn Per «Snæbbus» Kristoffersen. Belsvik er på klar tredjeplass sammenlagt, og på delt fjerdeplass i år med 14 mål. Sigurd Rushfeldt (23), Jostein Flo (17) og Rune Lange (16) er foran.

- Jeg har kontrakt med Stabæk to år til. Det vil si at sjansen er der til å slå Ivers. I Start lagde jeg 22 seriemål på én sesong. Første året mitt i Stabæk hadde jeg 18, sier Petter Belsvik.

Han har lagd toppseriemål for fire forskjellige klubber:

28 på tre år i Molde (8, 12 og 8), 23 på to år i Hamkam (7 og 16), 38 på to år i Start (16 og 22) og foreløpig 35 på snart tre år i Stabæk (18, 3 og 14).

- Hva er de viktigste egenskapene til en toppscorer?

- Du må ha teften og rutinen, plassere deg riktig og være kald og rolig i avslutningsøyeblikket.

- Selv har jeg alltid hatt fordelen av å spille på lag med gode midtbanespillere, som har lagt fine baller. Blant andre Ståle Solbakken, Vegard Skogheim, Erik «Myggen» Mykland, Tommy Svindal Larsen, Axel Kolle og Martin Andresen, sier storscorer Petter Belsvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer