REISER: Alt tyder på at Javier Mascherano forlater Liverpool, her takler han Erik Nevland, som nå er tilbake i Viking. Foto: AFP
REISER: Alt tyder på at Javier Mascherano forlater Liverpool, her takler han Erik Nevland, som nå er tilbake i Viking. Foto: AFPVis mer

Jakter på Mascherano-erstatter

Argentineren ikke med når Liverpool spiller treningskamp. Inter forbereder bud på 190 mill.

||| (Dagbladet): For tre dager siden var Liverpool-manager Roy Hodgson krystallklar på at Javier Mascherano blir på Anfield.

Men når Liverpool spiller treningskamp mot Borussia Mönchengladbach i morgen, er ikke den argentinske landslagskapteinen med.

Det er derimot de andre VM-stjernene, både Steven Gerrard og Joe Cole er ventet å spille en time, melder Telegraph.

Dermed taler alt for at Mascherano får viljen sin - han blir Inter-spiller og gjenforenes med sin tidligere sjef i Liverpool, Rafael Benitez.

240 mill. - Javier ønsket å forlate Liverpool i fjor og gå til Barcelona, men han ble bedt om å ta ett ekstra år - det aksepterte han. Nå er det tid for å gå, det gjelder bare for Liverpool å få et godt bud, sa en kilde nær Mascherano til Soccernet tidligere i uka.

Ifølge Telegraph forbereder Inter et første bud på 20 millioner pund (190 mill. kr.), det er for lavt for Liverpool, som krever 25 millioner - 240 millioner kroner. Den italienske giganten venter på penger fra salg av Ballotelli til Manchester City og Maicon til Real Madrid.

I går var brasilanske Lucas ute og sa at han er klar til å fylle rollen som ryddegutt på midtbanen hvis Mascherano forlater Liverpool.

- Jeg vet jeg har ferdighetene til å fylle Mascherano-rollen, fordi jeg spilte der flere ganger sist sesong da Mascherano var høyreback. Vi håper Javier blir, fordi han er en god spiller, men hvis jeg får sjansen vil jeg ta den, sa Lucas til The Guardian.

Defour, Witsel Det er imidlertid mye som tyder på at Hodgson ønsker å handle en erstatter for Mascherano. Standard Lieges belgiske midtbanespiller Steven Defour (22) og Juves danske Christian Poulsen (30) er begge nevnt. Sistnevnte spilte forøvrig under Hodgson da de ble seriemestere i Danmark i 2001.

Defour er nok likevel mest aktuell, og prisen skal ligge på «bare» ni millioner pund. Det gir Hodgson handlingsrom til å kjøpe en venstreback. En annen belgier, Axel Witsel (22), vurderes også som erstatter for Mascherano.

Hvis man ser bort fra Mascherano, har Liverpool følgende etablerte spillere de kan bruke på sentral midtbane: Aquilani, Gerrard, Cole, Jovanovic og Lucas.

Liverpool sesongåpner hjemme mot Arsenal 15. august.