NORSK HÅP: B.B.S. Sugarlight. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NORSK HÅP: B.B.S. Sugarlight. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Trav:

Jakter på millionrush i New York

B.B.S. Sugarlight forsvarer Norges ære.

For et år siden sikret trav-Norge seg den store jackpoten med Papagayo E. Det ga 4 millioner i premie i det uoffisielle VM-løpet.

Lørdag kveld norsk tid er kjempesummene igjen i omløp på Yonkers Raceway. Denne gangen ser det verre ut for de norske fargene. B.B.S. Sugarlight forsvarer Norges ære (var med i fjor også) fikk en vanskelig startposisjon og må ha mye flaks for å komme riktig til i løpet.

Favoritt blir trolig Resolve med sine svenske trener og kusk Åke Svanstedt i sulkyen. Han har nå base i USA.

Vidar Hop kjører B.B.S. Sugarlight. Det er mannen som på høsten i fjor ble vraket som kusk bak Papagayo E.

Norsk travsport så for seg et kanon 2016, men det har blitt en real nedtur.

Papagayo E. pådro seg en alvorlig skade. Karrieren kan være over. Support Justice har slitt med helsa han også.

B.B.S. Sugarlight står også uten fulltreff i storløp etter en rekke forsøk i år. Lionel har gjort det meget solid i Frankrike, men ble så tatt for doping i Oslo Grand Prix i juni.

Startfeltet, 1) Hannelore Hanover (USA), 2) Resolve (USA), 3) Jonsey (Finland), 4) Flanagan Memory (Canada), 5) Oasis Bi, (Italia), 6) Obrigada (USA), 7) B.B.S. Sugarlight (Norge), 8) On Track Piraten, (Sverige), 9) Tano Bork (Danmark), 10) Explosive De Vie (Sverige).

Løpet kalles ikke VM i USA, men The International Trot. Det er en riktigere beskrivelse. Det er sikkert 10-15 hester som ikke deltar som fort hadde vært favoritt om de reiste til USA. (©NTB)