Jakter på Nordlie-kopi

Tom Nordlie er ferdig som trener i Sandefjord selv om han skulle føre dem til Tippeligaen. Samtidig jakter klubben en Nordlie-kopi.

SANDEFJORD (Dagbladet): For når Tom Nordlie ikke får fortsette i klubben, har spillergruppa gitt klare signaler til ledelsen.

- Vi vil ha en trener som kan videreføre den stilen som Tom har bygd opp så bra, sier lagets kaptein og bestemann i går, Tom Helge Jacobsen.

Signalene har tydeligvis nådd Sandefjord-ledelsen. Daglig leder Øystein Ulsnæs bekrefter at de søker en Nordlie-kopi.

- Vi er på en snever jakt etter ny trener, for vi ønsker en trener med høy kompetanse på den spillestilen vi allerede har, sier Ulsnæs til Dagbladet.

Jobbløs

På sidelinja i går sto den treneren som kanskje har aller høyest kompetanse på området:

Tom Nordlie selv.

Med fem seirer på de seks siste kampene har han ført Sandefjord inn i opprykkskampen igjen. I går fikk serieleder Fredrikstad unngjelde. Men suksesstreneren står foreløpig uten jobb neste sesong.

- Jeg forholder meg profesjonelt til dette, men det er klart det er vemodig å slutte nå, sier Tom Nordlie.

- Man gjør sine tanker om hva det kunne blitt med Sandefjord og meg. Det ligger noe latent i denne byen, og jeg synes vi er på god vei.

Ingen Nordlie-åpning

- Er du klar dersom Sandefjord likevel skulle ønske deg videre?

- Det får jeg ta stilling til om så skulle skje, sier Tom Nordlie.

Men det skjer neppe.

- Nordlie er ikke-tema for oss. Allerede for en måned siden ble vi enige om at vi ikke blir enige. Årsaken er de økonomiske rammebetingelsene. Og vi vingler ikke i den beslutningen, sier Øystein Ulsnæs.

- Men den økonomiske hverdagen blir annerledes i Tippeligaen?

- Det spiller ingen rolle. Vi må se lenger framover enn til neste år.

Stolt av spillerne

Dermed må hele Sandefjord vinke farvel til sin trenerhelt. Etter en sesong med sykdom, skader, virus, økonomiske problemer, salg av Jørgen Jalland og en uheldig mail - har Tom Nordlie likevel ført laget sitt inn i opprykkskampen.

- Jeg er stolt av spillerne mine. Da alt så som mørkest ut i høst, satte vi oss et mål om å bli seriemester på de siste ti kampene. Nå har vi vunnet fem av de siste seks, og spilt én uavgjort.

- Vondt å slutte nå?

- Det er spesielt, innrømmer Nordlie. Jeg er blitt glad i disse gutta. Men den som kommer etter meg bør ikke være bekymret. Her ligger alt klart. Spillestilen er på plass, og gutta er klare for å ta steget. Å få resultater her trenger ikke være så vanskelig.

TILBAKE I OPPRYKKSKAMPEN: Sandefjord kunne slippe jubelen løs etter å ha banket serieleder Fredrikstad i går.