Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakter på ny kropp

I flere år har Geir Moen (29) år løpt med et svakt venstrebein og altfor høye skuldrer. Nå skal en ny kropp hjelpe ham i jakten på sprintrekordene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har alltid satset på å løse ting med høyrebeinet. Jeg spilte mye fotball i Moss tidligere, og der trente jeg opp høyreslegga.

- Men jeg var ikke klar over at forskjellen mellom venstre og høyrebeinet påvirket musklene i så stor grad, før jeg startet samarbeidet med muskelspesialisten Tom Skjønnhaug, sier Geir Moen.

Kjapp og slapp

Sammen med trener Leif Olav Alnes skal muskelspesialisten hjelpe Geir med å klare det han har snakket om i flere år: Løpe 100 meter på under ti sekunder og 200 på under tjue.

- Jeg tror at jeg kan løpe under tjue blank på 200 i sesongen som kommer. Jeg føler at jeg har fått en ny og bedre kropp å hanskes med, sier Geir.

Han er akkurat så avslappet som han skal være etter Tom Skjønnhaugs oppskrift.

Uvaner og spenninger

I minst ti år har Geir ubevisst hatt problemer med uvaner og spenninger i kroppen. Da han for ett år siden vendte tilbake fra treningsleiren i Sør-Afrika med muskelproblemer og låsning i ryggen, kom han i kontakt med mannen med de «magiske hendene».

- For meg har det vært et stort problem at jeg ikke har klart å slappe av.

- Jeg var anspent under konkurranser, under trening og til og med mens jeg kjørte bil.

- Hele tida samlet jeg på uvaner og spenninger i kroppen. Det var det som blant annet var årsaken til lårskaden min i VM i 97, uten at jeg skjønte det da, forteller Geir fra massasjebenken.

Følsomme sprintere

Han ble europamester på 200 meter i 1994 og verdensmester innendørs i 1995. De siste par årene har det gått litt opp og ganske mye ned i Geirs sprintkarriere.

- Vi sprintere er veldig følsomme mennesker. Det vi driver med er en hårfin ballansegang. For min del var innsatsen større enn avslapningen. Det er det problemet vi prøver å løse nå, sier Geir Moen.

Og med et lett smil forteller han at han nå løper på treningstider rundt persen uten maks innsats.

Bare halvveis

- Jeg klarer å løpe like bra som jeg gjorde på det beste for et par år siden, men nå bruker jeg bare halvparten av energien.

- Foreløpig gjelder det bare 60-meteren. På 200 holder jeg stilen halvveis, og så får jeg høye skuldre igjen, forteller Geir.

- Geir har oppnådd mye allerede på det halve året vi har jobbet systematisk sammen. Men han må gjennom en lengre prosess for å oppnå varige resultater, mener Tom Skjønnhaug.