Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakter på nytt trofé

BEAVER CREEK (Dagbladet): - Det som har skjedd på trening denne sesongen har ikke vært like bra som året før. Jeg har ikke hatt den samme sjøltilliten, sier Hans-Petter Buraas.

Men i kveld stiller han på start for å ta VM-gull.

Det er gått ett år siden Burre vant sitt siste - og eneste - skikkelige skirenn. Det var i Nagano, og ble belønnet med OL-gull.

- Det er vel på tide å vinne igjen, sier Burre til Dagbladet.

Men Hans-Petter har ikke hatt den samme flyten denne vinteren som i gjennombruddssesongen i fjor. Da dro han til OL på stigende rus og tok gullet på rein sjøltillit.

For korte ski

I vinter har det butta litt imot. Han har slitt på trening, han har kjørt ut i flere konkurranser, og han har hatt trøbbel med utstyret.

- Jeg har brukt litt mye tid på å få utstyret til å stemme. Blant annet har jeg kjørt med litt for korte ski. Men det er ikke hovedgrunnen til at sesongen ikke er blitt sånn som jeg håpet, sier Burre.

- Skjedde det for mye etter OL-gullet?

- Nei. Jeg hadde nok opplevd mer hvis jeg ikke hadde vunnet. Jeg har vært veldig skjerma og ikke stilt opp på mer enn nødvendig. Men det jeg har opplevd, har vært hyggelig.

- Husk at jeg fortsatt er ung, og at dette bare er min andre skikkelige sesong i verdenscupen. Det er ikke uvanlig at det går litt opp og ned for en alpinist i begynnelsen av karrieren, sier Hans-Petter.

Dessuten klamrer han seg til andreplassen i Park City-slalåmen i november.

- Den har betydd masse for meg. Det var beviset jeg trengte på at OL-gullet ikke var noe blaff, sier Burre.

Ser framover- Men har ikke alle utkjøringene etterpå svekket deg i troen?

- Nei. Det nytter ikke å se seg tilbake. Jeg gir blanke i det som har skjedd, og ser heller framover.

- Og VM har vært målet mitt i hele vinter.

- Hva må skje for at du skal dra lykkelig hjem fra Vail?

- Det er vel egentlig medalje som er greia her. Og hvis jeg virkelig skal bli dødshappy, må jeg vinne. Men det blir tøffere enn i OL. Konkurransen er tettere i år enn i fjor.

<B>HELT VILT: Burre jakter på nytt storvilt i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media