Jakter på tidenes gullfangst i romjula

Seks gull på ett år - slå den!

||| GARDERMOEN (Dagbladet.no): Dersom Larvik slår Byåsen i cupfinalen 3. juledag kan Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth, Kari Mette Johansen og Tonje Larsen sende opp nyttårsrakettene med god samvittighet.

De vil da ha sørget for en historisk gullfangst.

Et eventuelt cupfinalegull vil være den sjette tittelen deres i 2008. Aldri tidligere har norske håndballspillere kapret så mye edelt metall i løpet av ett år.

- Jeg gir alle medaljene til mamma og pappa, som henger dem opp på veggen i det gamle jenterommet mitt, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

Vil fullføre med stil
Gullåret til Larvik startet mot slutten av forrige sesong, da de nok en gang vant serien og sluttspillet - og Karl Erik Bøhns jenter gikk også til topps i den europeiske cupvinnercupen. I august vant landslagsjentene til LHK også et etterlengtet OL-gull og EM-hat tricket (2004, 2006 og 2008) ble komplett søndag kveld.

- Det har vært et veldig godt år, så nå får vi fullføre med stil. Nå skal jeg slappe av litt, før vi begynner treningen før cupfinalen. Det er vel bare julaften vi skal ha fri, sier Dyhre Breivang til Dagbladet.no.

27. desember venter nok en cupfinale mot Byåsen. Vestfoldingene hadde fem cupgull på rad da de forrige sesong tapte for Byåsen i Oslo Spektrum. Nå vil de revansjere det nederlaget.

- Vi har litt å revansjere, sier Kari Mette, som ikke er mett på suksess.

Peker ut nye mål
Larvik-spillerne har dominert alt i Norge de siste åra. Likevel er de fortsatt like sultne på pokaler, medaljer og gullfester.

- Det er ikke mye som kan overgå det som har skjedd i år, sier Johansen.

Men det er noe, og det er også en del av drivkraften hennes. Premiesamlinga er nemlig ikke helt komplett.

- Jeg ikke vært med på å vinne VM, og vi er også veldig sugne på å nå til topps i Champions League. Det er godt å ha noe å strekke seg etter, sier venstrekanten.

PS! De to andre LHK-jentene på landslaget, Tine R. Kristiansen og Heidi Løke, vil med cupfinaletriumf stå med henholdsvis fem og to titler i 2008. Kristiansen gikk glipp av OL-gullet og det gjorde også Løke, som i tillegg kom til Larvik etter de tre titlene klubben vant forrige sesong.