Jakter på trofeer

Mons Ivar Mjelde (35) ble i går kveld ansatt som ny hovedtrener i Brann. Tor Thodesen valgte å si opp jobben på dagen ettersom han ikke ble tilbudt like stor makt som Mjelde.

BERGEN (Dagbladet): Mjelde og Thodesen har sammen vikariert som trenere for Brann-spillerne etter at Teitur Thordarson reiste til Oslo for å trene Lyn. Spillerne har gitt mange positive tilbakemeldinger til klubben på deres nye treningsopplegg.

Sportslig utvalg i Brann satt i et langt møte i går for å ta stilling til hvem de ville velge som hovedtrener. Det sto mellom Mjelde og Thodesen i et team som hovedtrenere og Roy Aitken fra Leeds.

- Kjernekar

- Vi hadde et ønske om å likestille Mons Ivar Mjelde og Tor Thodesen, men å gi Mjelde det avgjørende ordet når beslutninger måtte tas. Det ønsket ikke Thodesen. Vi forsøkte lenge å få ham med på denne løsningen, men lyktes ikke med det, sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen til Dagbladet.

- På dette tidspunktet i min trenerkarriere kan jeg ikke akseptere å jobbe under en hovedtrener uten formell trenerbakgrunn og liten trenererfaring. Da måtte det ha blitt under en sjef som jeg kunne lære mye av. Mons er en kjernekar, og som bergenser er det aktverdig at han tar jobben. Jeg mener han ikke har nok erfaring til å bli hovedtrener, forklarer Thodesen.

Han har et år igjen av kontrakten som assistenttrener i Brann, men ønsker å fratre nå. Det vil bli diskutert i et møte med Per-Ove Ludvigsen i dag.

- Ydmyk

Mons Ivar Mjelde sier han er ydmyk i forhold til jobben som hovedtrener i Brann. Den jobben er som kjent en av de mest utsatte posisjonene i Idretts-Norge.

- Jeg ser på dette som en stor utfordring, og føler at jeg har massiv støtte internt i klubben og eksternt i Bergen. I tillegg til at jeg er oppvokst med klubben, har jeg spilt i andre klubber hvor jeg har høstet erfaringer og ideer om hva jeg kan gjøre her. Vi må bygge opp en klubbkultur som gir gode prestasjoner over tid. Vi må hente trofeer for klubben. Jeg er opptatt av visjoner, verdier og målsettinger. Uansett hvordan det blåser i stormen må vi stå støtt, sier Mons Ivar Mjelde.

Lokomotiv

Han beklager at Tor Thodesen trekker seg.

- Vi jobbet godt sammen, men jeg respekterer hans valg. Jeg har tanker om hvem jeg ønsker å få med meg som trener, men de tankene kan jeg ikke gi fra meg ennå. For meg er det viktig å få med en person jeg kan spille ball sammen med og en som er enig i vår måte å tenke fotball på. Jeg skal være et lokomotiv som trekker alle andre i gruppa med meg. Det er ikke min stil å være en dominerende sjeftype, sier Branns nye hovedtrener.

Han har godtatt en betydelig lavere lønn enn hva Teitur Thordarson fikk som hovedtrener. Etter det Dagbladet forstår ble partene enige om betingelser som ligger godt under en million kroner i året.

Thordarson hadde rundt 1,3 millioner kroner. Mjelde vil ta B- og C-kursene i år. Fra 2004 kreves også D-kurs for de som skal være hovedtrenere i eliteserien. Dette forholdet har Brann tatt opp med forbunde og de har fått visshet om at det vil bli gitt dispensasjon fra regelen dersom Mjelde kan vise til at han har kommet godt i gang med utdannelsen.

HELT SJEF: Mons Ivar Mjelde ble foretrukket som ny hovedtrener i Brann. Tor Thodesen (t.h.) vil ikke fortsette og sier derfor opp jobben som assistenttrener med øyeblikkelig virkning.