Jakter Rekdal

ULLEVAAL: Aasmund Bjørkan (27) scoret i går årets to første seriemål for Vålerenga. En lykkelig Bjørkan har tatt opp jakten på Kjetil Rekdal, som er Vålerengas toppscorer med tre fulltreffere.

- Vi kan ikke la Kjetil Rekdal herje for lenge på toppscorerlisten. Kjetil blir så overlegen hvis han er klubbens toppscorer, sier en fornøyd Aasmund Bjørkan til Dagbladet.

Med to scoringer i går ligger Bjørkan bare ett mål bak Rekdal i kampen om å være Vålerengas toppscorer i 1. divisjon.

- Best i Norge

Bjørkan har ikke angret et sekund siden han kom til Vålerenga fra Bodø/Glimt i fjor høst.

- Det var en kjempenedtur at klubben rykket ned fra Tippeligaen, men Enga er den beste klubben i Norge å spille for, sier Bjørkan og fortsetter:

- Vålerenga er en fantastisk klubb, og det er enormt å spille foran Klanen. Det er også utrolig at nesten 6000 tilskuere synger for oss 1. divisjon. Det viser at engasjementet rundt klubben er enormt, sier Bjørkan.

Han mener trener Kjetil Rekdal har gjort en god jobb med Vålerenga.

- Kjetil har lang erfaring som spiller og bruker den erfaringen i sin trenergjerning, sier Bjørkan.

Misfornøyd Rekdal

Rekdal var ikke fornøyd etter gårsdagens kamp.

- Jeg er selvsagt fornøyd med resultatet, men jeg er ikke fornøyd med at vi ikke dreper kampen tidligere. På 2- 0 tidlig i første omgang detter vi altfor mye, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Han mener den største forskjellen på Vålerenga i år kontra Vålerenga i fjor er humøret i laget.

- Spillerne tar mer sosialt ansvar både på banen og utenfor. Folk trives sammen, og du merker stor forskjell på stemningen i garderoben, sier Kjetil Rekdal.