Jakter rekord

SKIEN (Dagbladet): Magne Hoseth mener Molde er en seriøs utfordrer til seriegullet i år fordi han spår at de kommer til å sette norsk rekord i færrest innslupne mål denne sesongen.

Mål: 0- 1 Strande (38),

1- 1 Røed (79).

BB: Alexander Aas

- Jeg tror ikke vi kommer til å slippe inn mer enn ti baklengs i år. Klarer vi det, kan vi ende opp som mestere denne sesongen, sier Magne Hoseth til Dagbladet etter nok en kompakt defensiv forestilling av Molde.

I 14-klubbserien er det Rosenborg som har rekorden for færrest innslupne mål. I 1997 slapp de inn 20.

Molde endte på 5. plass i fjor. Da slapp de inn 41 mål.

I går var de nære ved å ta med seg tre poeng mot et av Norges beste hjemmelag, etter en heldig stuss av høyrebacken Trond Strande i en kaotisk situasjon like før pause.

Odd fosset framover, men stanget og stanget mot den blå Molde-muren like utenfor 16-meteren. Taktikken holdt helt til Odd fikk en fullt fortjent utlikning 11 minutter før slutt.

- Nær genialt

- Om vi hadde vunnet, så hadde dette vært en genial kamp av oss. Men ja, vi var mye bedre defensivt enn offensivt, sier Magne Hoseth.

Fra sin posisjon like bak spissen i en 4-4-1-1 formasjon er kreative og offensive Hoseth en av Tippeligaens mest fryktede spillere.

Rommet var der i går - men Molde manglet både kraft og vilje til å utfordre der.

- Jeg er en type som vil ha ballen mye og ønsker å bidra enda mer offensivt, men Gunder Bengtsson ville ikke at jeg skulle ligge høyere, sier Magne Hoseth - som i perioder dessverre så mest ut som en defensiv midtbanespiller.

- Beklager du det?

- Det er litt frustrerende, men jeg tror ikke det nødvendigvis vil være slik hele sesongen. Vi kommer til å føre flere og flere kamper utover, etter hvert som lagene blir redd oss. Det vil de bli når poengene renner inn, lover Hoseth.

Smiler lurt

Molde-trener Gunder Bengtsson (56) smiler lurt da han blir konfrontert med Hoseths uttalelser om at de ikke kommer til å slippe inn mer enn ti mål i år.

- Det får bli hans ord. Vi har ingen slik målsetting. Vi går ikke utpå banen for å være kjedelige, vi går dit for å vinne.

HODE-DUELL: Magne Hoseth mener Molde var mye bedre bakover enn forover på banen i går.