Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakter to VM-medaljer

Målet før sesongen var én VM-medalje. Nå sikter skøytekometen Øystein Grødum (27) enda høyere.

To uoffisielle verdensrekorder på 3000 meter utendørs og knallsterke 6,25,65 på 5000 meter i Hamar i helga får langdistansespesialisten til å se enda lysere på sesongen. Høydepunktet blir VM på enkeltdistanser i Inzell i begynnelsen av mars.

- Jeg har hele tida sagt at målsettingen er å ta medalje på 10000 m. Men etter de første løpene så oppjusterer jeg målsettingen. Nå har jeg sjansen på 5000 meter også, sier Grødum til Dagbladet.

Han holder nederlenderne Carl Verheijen og Bob de Jong, samt amerikaneren Chad Hedrick som de tøffeste konkurrentene.

- Av dem er nok Verheijen den aller farligste. Han er den jevneste, mener Grødum.

Sindig type

Sportsjef Finn Aamodt påpeker at mye kan skje før mars og VM i Inzell, men mener mulighetene for to Grødum-medaljer absolutt er tilstede.

- Vår målsetting er å ha mulighetene. Og vi har muligheter, sier Aamodt til Dagbladet.

Sportsjefen beskriver Grødum som en rolig og sindig type.

- Øystein er kvalitetsbevisst. Han gjør ting nøyaktig, sier Aamodt.

Takker Mueller

Sist søndag fikk hele landslagsmiljøet seg en støkk da Peter Mueller fikk hjerteflimmer i Vikingskipet, og ble kjørt til sykehus i ambulanse.

- Det skjedde rett etter 5000-meteren. Han fikk seg en «trykk i brystet». Det får en til å tenke litt. Uvissheten er det verste, sier Grødum om treneren som nå er på beina igjen.

Fra tidligere har 27-åringen en 4. plass i et v-cupløp som beste internasjonale plassering.

- Det har gått over all forventning. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort, forteller Grødum.

Både sørlendingen og sportssjef Aamodt trekker fram økt styrke som hovedårsaken til framgangen.

- Jeg får mer kraft i skyvet. Og dermed får jeg lettere de gode rundetidene tidlig, mener Grødum som gir trener Peter Mueller mye av æren.

- Peter Mueller har satt opp treningsprogrammet. Så har jeg gjort jobben på trening. Jeg kan takke Peter for mye. Han har vært fantastisk, skryter Norges nye skøytehåp.

<B>KRAFTKAR: </B> Øystein Grødum er den nyeste stjernen på skøytehimmelen, mer til tross for enn på grunn av at han kommer fra Arendal. Her foran den nye kunstisbanen i byen som åpner i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media