Jakter verdensrekord: Aukland-brødrenes eventyr i gang etter orkan-trøbbel

Vind opp i orkan styrke skapte trøbbel for starten av langrennsbrødrene Anders og Jørgen Auklands rekordforsøk over Grønland. Nå er turen i gang.

I GANG: Brødrene Aukland skal prøve å sette verdensrekord over Grønlandsisen på ski. Foto: Eirik Bruland / NTB scanpix
I GANG: Brødrene Aukland skal prøve å sette verdensrekord over Grønlandsisen på ski. Foto: Eirik Bruland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aukland-brødrene har satt seg som mål å krysse Grønlandsisen raskere enn noen har gjort før dem. Distansen lyder på 560 kilometer, langt mer enn de erfarne langløperne er vant til fra langrennssporten.

Kraftig vind har skapt svært røffe værforhold på Grønland de siste dagene, men natt til fredag gikk starten for rekordforsøket. Da spilte værgudene mer på lag med de norske gutta.

Med seg på turen har Aukland-brødrene turkameratene Egil Nilsen og Eirik Bruland.

Må spare krefter

Fredag har Team Aukland tatt mål seg å forsere det såkalte bredfallet. Det består av 45 kilometer i kupert terreng. Vel oppe på platået håpet kvartetten også å ta seg 20–30 kilometer lenger i retning mot målet.

Spørsmålet er hva som venter Aukland-brødrene i overgangen mellom bredfallet og platået. Der kan det ha samlet seg store mengder tung snø som har driftet over kanten de siste dagene.

- Gutta må være forberedt på at kilometerne går vesentlig saktere enn hva de er vant til. Det som blir viktig i dag, er at de ikke brenner for mye krutt, sier den erfarne polfareren Lars Ebbesen, som bistår Aukland-brødrene underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer